Градската организация на БСП в София отбелязва 75-ата годишнина от

...
Градската организация на БСП в София отбелязва 75-ата годишнина от
Коментари Харесай

Отбелязват противоречивия 9 септември с изложба и протест

Градската организация на Българска социалистическа партия в София отбелязва 75-ата годишнина от 9-ти септември 1944-та с няколко събития.

Лидерът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов ще участва в на тържественото разкриване на документалната галерия " 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма " в Руския културно-информационен център.

Паргов, членове на Изпълнителното бюро и на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София, народни представители и общински съветници от групите на социалистите ще поднесат цветя на паметника на Незнайния боец. А по-късно ще положат цветя и на паметника на Съветската войска.

Български земеделски народен съюз приканва всички свободолюбиви българи да поддържат на 9 септември 2019г. пред Руския културно информативен център ПРОТЕСТ против опита за манипулиране на историята.

Събитието е проведено посредством Facebook.

Припомняме, дипломатическият спор сред България и Русия стартира във вторник, когато от българското Министерство на външните работи жигосаха съмнителната историческа теза на Русия за " избавление " от нацизма. Изявлението им беше във връзка проведена от съветското посолство " Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ".

Реакцията на Русия не закъсня - от посолството й у нас прецизираха, че изложбата няма нищо общо с вътрешнополитическата обстановка в България. Самата Русия пък разгласи за " неморална " позицията на Министерство на външните работи.

В навечерието на 9-и септември от СДС-Бургас и Съюза на репресираните уважиха жертвите на комунистическия режим. Пред паметника до Апелативния съд панихида за душите на починалите отслужиха представители на бургаското духовенство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР