Градската конференция на пловдивските социалисти да предприеме всички законови и

...
Градската конференция на пловдивските социалисти да предприеме всички законови и
Коментари Харесай

Конференцията на пловдивските социалисти: Нинова води БСП към небитието

Градската конференция на пловдивските социалисти да предприеме всички законови и уставни дейности против опитите на „ Позитано “ 20 да заличи Българска социалистическа партия – Пловдив. Това взеха решение на свое съвещание нощес делегатите на форума, който се организира в Дома на културата „ Борис Христов “.

Градската партийна конференция изрично отхвърли да се преценява с противоуставни и противозаконни решения на централното управление, още по-малко с фиктивен в уставния и правния мир индивид „ работна група “. Затова ще бъде импортирана и нова тъжба в Районна прокуратура Пловдив. Припомняме, че Решение 84 на Националния съвет от 11-13 май е изцяло нелегитимно, защото е взето в нарушаване на Правилника за организацията и активността на Националния съвет. Уставът на Българска социалистическа партия планува непрекъсваемост на действието на партийните органи, закрепена в член 18. Може да бъде преустановен мандатът на ръководител на съответния орган, само че не и на целия орган.На територията на град Пловдив Градската конференция е висшият орган, а не някаква работна група. Затова вчерашното съвещание е в сходство с партийния Устав, респективно то е законно.

Най-висшият партиен орган в града под тепетата наложи мярка за партийно влияние по член 12 (4), т. 4 от Устава на Българска социалистическа партия на Георги Йорданов, член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, на депутата Иван Петков-Бебето и на партийния координатор Калин Милчев. На тримата краткотрайно се лишават правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатират за такива в период от една година. Същата мярка бе приложена и за още няколко делегати на Конференцията, които вземат участие в работната група.

„ В годината, в която Пловдивската партийна организация отбелязва своята 130-годишнина, се предприе акция по заличаването ѝ. При това не от политически съперници и съперници, а от Изпълнително бюро на „ Позитано “ 20, употребявайки кариеристичните упоритости на няколко локални „ приятели “. Кому е преференциално? Кой има интерес от безлична, некомпетентна, несъстоятелна, немощна Българска социалистическа партия? “ – сподели при започване на отчета си Димитрина Вакрилова, ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия – Пловдив, с преустановен мандат. Въпросът ѝ стана централен в последвалата тричасова полемика. В нея се включиха най-активно младите социалисти. Те насочиха остри рецензии към националното управление и направиха безапелационна поръчка да отвоюват Партията от пошлостта, нагаждачеството и лъжата, практикувани от „ Позитано “. 20-годишната Ванина Садърска срещна делегатите с бруталния напън, на който са били подложени младежите преди седмица в изборите за народен юношески водач. „ Въпреки всичко устояхме и не позволихме на Нинова да взема решение вместо нас. Така ще създадем и в Пловдив “, сподели студентката по българска лингвистика. „ Подложени сме на нещо немислимо и нечувано в историята на Българска социалистическа партия. Довчера бяхме братя, в този момент сме врагове. Нека да не се не помни, че всяко разединение води до съсипия “, сподели младият социалист Никола Ванков, студент по медицина и един от първите доброволци в Коронавирус отделението на УМБАЛ „ Св. Георги “. „ Нинова има за цел да ликвидира партията в Пловдив, само че моята партия не се продава и не се заменя с постове. Да създадем по този начин, че Българска социалистическа партия да я има най-малко още 130 години ", прикани младата социалистка Таня Николова.

Нинова води Българска социалистическа партия към небитието – това е общата позиция на Конференцията, стимулирана от 22 изявления в границите на съвещанието. Говорителите подчертаваха върху присъединяване на Българска социалистическа партия в ястребската и русофобска коалиция, което е най-болезнената тематика за социалистите. Според тях хлъзгавите формулировки, с които се отстъпва от така наречен червени линии, не могат да заблудят хората. Те чакат следващото изменничество на националния интерес и по тематиката със Северна Македония. Българска социалистическа партия не може да бъде пленник на персоналните упоритости за реализация и персоналната полза на няколко функционери, безапелационни бяха социалистите. Няма да допуснем необразовани хора да бъдат фактор в пловдивската партийна организация, обявиха делегатите. Затова стартират разяснителна акция и всеки редови партиен член ще бъде осведомен с обективните обстоятелства. „ Българска социалистическа партия не е Съюз на демократичните сили и Нинова няма да закрие партията, както направи Костов! Няма да го позволим! “, безапелационни бяха делегатите.

„ Благодаря ви, че сте тук, макар големия напън, на който бяхте подложени – от закани до оферти за бъдещи изгоди. Радвам се, че моите пловдивски приятели не се продават и не се предават, с което изпълват със наличие тези думи и не ги оставят без покритие, както на един конгрес един ръководител, който не си подаде оставката! “, сподели Вакрилова в словото си, откакто делегатите изпяха химна.

Сътрудничките по региони получиха признанието на Конференцията за всеотдайната работа на терен. Временно изпълняващият длъжността ръководител на Градския съвет доцент Ангел Иванов им сервира букети с цветя под бурните овации на залата. С борбен дух и религия в истината пловдивските социалисти ще отбележат 130-годишнината на партийната организация. Те стартират подготовка за локални избори, като не изключват и хипотезата за предварителен парламентарен избор. „ С днешното съвещание даваме знак и на другарите в цялата страна. Нека не се опасяват, а да се изправят против порочната партийна тайфа, която води Българска социалистическа партия към разпродажба “, приключи доцент Ангел Иванов.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР