Градската железница на София тръгна от днес. Първото влаково трасе

...
Градската железница на София тръгна от днес. Първото влаково трасе
Коментари Харесай

Влакове на БДЖ се включват в градския транспорт на София

Градската железница на София потегли от през днешния ден. Първото влаково трасе е по линията гара Казичене - Банкя. Цената на билета по това трасе коства сред 2.70 и 3.40 лв. според от класата във влака.
С градската железница влаковете ще се включат по-активно в градския превоз на столицата и по този начин ще се облекчи трафика. Влакове на БДЖ към този момент ще пресичат столицата, без да се постанова пасажерите да се прекачват на Централна гара, както беше до момента. Първото влаково трасе е по линията гара Казичене - Банкя. Маршрутът се изминава за към час, оповестява Българска национална телевизия.

Според новото разписание на градската железница всеки ден сред Банкя и Казичене ще се движат по 5 влака, в едната и в другата посока - два утринни, един пладнешки и два следобедни.

Проверка на Фрог за цената на билета сподели, че пътуването по това трасе коства 2.70 лв. за ІІ класа и 3.40 за І класа.

Голямото преимущество е, че се свързват и други обитаеми места. Примерно до момента сте имали трен Септември - София. Сега не стига единствено до Централна гара влака, а продължава до Банкя и пасажерите могат да слязат на други спирки, без да се прекачват, разяснява пред Българска национална телевизия Васил Василев от Сдружение " Градски превоз и инфраструктура "

Градската железница ще бъде комфортна и за хората от страната, които идват с трен в столицата. Намеренията са от ден на ден влакове от страната, чиято последна спирка до момента беше Централна гара да бъдат удължени и да прекосяват столицата, свързвайки обособените ѝ квартали.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР