Градската градина на София ще приюти от утре до 5

...
Градската градина на София ще приюти от утре до 5
Коментари Харесай

Нибелунгите нахлуват в Софийската градска градина

Градската градина на София ще приюти от на следващия ден до 5 август суровия авантюристичен свят на нибелунгите, претворен в илюстрация и комикс от художника Петър Станимиров. Поредицата с роботски завършения на Чапек Първи и премеждията на симпатичната синьорина Мортина са другите два акцента от пъстрата галактика на актуалната детска книга. Изложбата с куратор Красимира Деспотова ще показа определени авторски илюстрации от албумната тетралогия „ Пръстенът на нибелунга “, основана по либретото на Вагнер особено за възрастова публика 10+. Уникалните рисунки на Петър Станимиров зрелищно пресъздават перипетиите на героите във фентъзито за митичната мощ на властелина Пръстен, жлъчен света на джуджета, валкирии, богове, великани и дракони.
Издателите на книгата от " Кибеа " са преобърнали огромна част от илюстрациите в триизмерна или двуизмерна проекция. Тетралогията с текст на Елена Павлова е първата основана в България книжна поредност, която приковава вниманието на младия четец благодарение на така наречен добавена действителност (augmented reality). В експозицията ще се " телепортират " симпатични посетители от други планети и светове – отскорошни любимци на дребни и огромни. Чапек Първи е лицето на нова детска поредност за роботски завършения. Автор на текста е Марин Трошанов, илюстрация и комикс: Петър Станимиров и Антон Стайков. Книгата е примес от комизъм, знание и въображение, обединени от текст, илюстрация и комикс. Към компанията на робота – причудливи създания със смешни имена – се причислява синьорина Мортина, обичаната й хрътка албинос Скръбен, семейство и другари от италианската поредност за славните завършения на едно малко момиченце зомби (текст и илюстрация Барбара Кантини).
За повторно това лято мистичният свят на античния скандинавски и старогермански епос за злодеянията на подлия Пръстен ще превземе културното пространство в градинката пред Народния спектакъл в границите на започващия фестивал „ Илюстрацията и комиксът в актуалната детска книга “. Наскоро в границите на различен фест - „ Изкуството на рекламата “, възпитаници и студенти показаха тетралогията „ Пръстенът на нибелунга “ посредством две създадени от тях игри.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР