Градската библиотека в Елена и още две читалища в общината

...
Градската библиотека в Елена и още две читалища в общината
Коментари Харесай

Три библиотеки в Еленско допълват фонда си по програма

Градската библиотека в Елена и още две читалища в общината са с утвърдени от Министерството на културата планове по програмата „ Българските библиотеки – модерни центрове за четене и осведоменост “.

За възобновяване на библиотечния си фонд Градската библиотека получава сумата 2930 лева От читалищата в селата с планове по програмата аплайваха единствено две – „ Искра-1900 “ в с. Константин и „ Надежда-Беброво-1870 “ в с. Беброво. Финансовата помощ за публичните им библиотеки е по 2 690 лева

Програмата продължава осъществяването на главната си цел – посредством обезпечаване на финансова поддръжка за възобновяване на библиотечните фондове да се насърчи интереса към книгата и четенето и да спомага за развиване на библиотеките като съществени центрове за нематериалност, придобиване на познания и информация.

Участието в програмата е на конкурсен принцип посредством процедура за асортимент и оценка на планове, които плануват закупуване на книги, литературна и културна периодика и други осведомителни източници, в това число и на електронни носители, съобразени с културните и просветителните потребности на жителите, които обслужва дадената библиотека. Право на присъединяване в състезанието за финансова поддръжка имаха всички публични библиотеки по смисъла на Закона за публичните библиотеки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР