Градска наредба за управлението на отпадъците показва видими резултати в

...
Градска наредба за управлението на отпадъците показва видими резултати в
Коментари Харесай

Шанхай води страната към нова ера за сортирането на боклук

Градска разпоредба за ръководството на отпадъците демонстрира забележими резултати в Шанхай през последните два месеца. Градът повежда Китай към нова епоха за наложителното подбиране и преработване на боклука, осведоми Радио " Китай ".

От влизането в действие на наредбата на 1 юли, близо 9200 тона домакински боклук е бил култивиран дневно, което е растеж от 130% по отношение на края на предходната година, сочат публични данни.

Способността на града да рециклира домашните боклуци също се е подобрила. До 4600 тона органически боклук е рециклиран на ден, като количеството се чака да доближи 5800 тона до края на тази година.

Председателят на Китай Си Дзинпин посети публичен център в квартал Хункой по време на двудневната си ревизия в Шанхай през ноември предходната година. Той акцентира, че разделното събиране на отпадък е нова наклонност и Шанхай би трябвало да подсигурява,че ръководството на отпадъците се прави добре.

Градската администрация издаде разпоредба, в която се изисква от жителите да класифицират боклука в четири категории: рециклируеми, домашни, рискови и остатъчни боклуци. Глоба от 200 юана (28 долара) ще се постанова на жители, които не следват разпоредбите. За компании сумата е до 50 000 юана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР