Градска лаборатория за иновации в хранителната индустрия бе създадена в

...
Градска лаборатория за иновации в хранителната индустрия бе създадена в
Коментари Харесай

Лаборатория за иновации в хранителната индустрия създадоха в София

Градска лаборатория за нововъведения в хранителната промишленост бе основана в София. Тя е част от плана на Европейската комисия (ЕК) „ FIT4FOOD 2030 “, по който се планува основаване на градски и политически лаборатории, както и на европейски мозъчен концерн за стимулиране на нововъведенията в хранителната промишленост във всички европейски страни.

Проектът „ FIT4FOOD 2030 “ има за цел да подкрепи нужната промяна на проучванията и нововъведенията в региона на храните и продоволствената сигурност. Създаването на градска лаборатория (City Lab) в София ще улесни работата на Европейската комисия в България, като насочи публичното внимание към четирите съществени целта на програмата - хранене в подтекста на устойчиви и здравословни навици; основаването на екологично устойчиви хранителни системи, щадящи климатичната среда; кръгова стопанска система, която е ориентирана към ресурсно ефикасна затворена хранителна система и стимулиране на нововъведения.

В първата полемика на Градска лаборатория София (City Lab) по самодейност на Центъра за проучване и разбори (ЦИА), взеха присъединяване учени и специалисти в региона на храните и биотехнологиите, които дискутираха казуса за съответната и достоверна информация, която се дава на крайния консуматор.

Дейностите по плана „ FIT4FOOD 2030 “ бяха показани в границите на европейската конференция „ Храни 2030 – проучвания и нововъведения за продоволствена сигурност и повишение на качеството и сигурността на храните и питателните системи “, която се организира по-рано в Пловдив, както и на профилирания семинар „ Осигуряване на качеството на сигурността на храни, питиета и фуражи “, който бе извършен под взаимната самодейност на Българска организация по сигурност на храните, Центъра за образование по качество и сигурност на храните, катедра „ Биотехнология “ на УТХ и Центъра за оценка на риска по хранителната верига към Министерство на земеделието, храните и горите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР