Градска художествена галерия – Пловдив и Българският културен институт „Дом

...
Градска художествена галерия – Пловдив и Българският културен институт „Дом
Коментари Харесай

Показваме чудесата на Златю Бояджиев в Дом Витгенщайн

Градска художествена изложба – Пловдив и Българският културен институт „ Дом Витгенщайн “ ще срещнат виенската аудитория с изкуството на Златю Бояджиев през февруари 2018г.

Проектът „ Златю Бояджиев - живописец на обичайния български обичай. Гостуване във Виена във връзка Българското председателство на Европейския съюз - 2018 “ се реализира от Градска художествена изложба – Пловдив по покана на Български културен институт „ Дом Витгенщайн “- Виена, Австрия.

Изложбата ще бъде открита на 08.02.2018г. и ще продължи до 30.03.2018г. в залите на българската културна задача. Тя ще покаже някои от най-известните картини на огромния български художник, които са благосъстоятелност на Галерията.

Гостуването им в австрийската столица се подкрепя финансово от Министерството на културата и ще е измежду най-значимите събития, свързани с тази сбирка през 2018г., когато България поема ротационно Председателството на Европейския съюз.

Изложбата е измежду деянията, предшестващи 2019 година, когато страната ни още веднъж ще бъде във фокуса на вниманието на цяла Европа поради купата на град Пловдив като Европейска столица на културата.

Успоредно с откриването на експозицията на Златю Бояджиев в „ Дом Витгенщайн “ ще гостува и актуалният пловдивски създател Стоян Куцев. Двойното показване на изобразително изкуство от Пловдив е в изпъленние на огромната взаимна стратегия на „ Дом Витгенщайн “ и Градската художествена изложба, чийто първи стадий са към този момент осъществените две изложения – на Цанко Лавренов и на Васил Стоев.

През месец март в един от салоните на виенската ни задача ще бъдат изложени и творбите на пловдивските създатели Васил Маргаритов (скулптура) и Димитър Воденичаров (живопис)./Марица.бг
тагове златю бояджиев дом витгенщайн
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР