Градска художествена галерия Борис Георгиевул. Любен Каравелов N10 коментара за

...
Градска художествена галерия Борис Георгиевул. Любен Каравелов N10 коментара за
Коментари Харесай

Джаз гиганти на арменската музика покориха варненци

  Градска художествена изложба Борис Георгиевул. " Любен Каравелов " N1

0 коментара за Градска художествена изложба Борис Георгиев Концертната зала на Градската художествена изложба се оказа тясна за искащите да видят и чуят джаз колосите на арменската музика Нара Аракелян и Йерванд Маргарян

Неделната вечер се трансформира в същинско празненство на музикални отражения от арменската и международна класика. Стотиците присъстващи приветстваха възторжено осъществяванията на двамата солисти, подкрепени от AGBU CHAMBER ORCHESTRА, под диригентството на маестро Левон Манукян.

Нара Аракелян и Йерванд Маргарян изтънчено преплетоха класическа музика и джаз с темперамента на арменската душа и съумяха да предадат прочувствения си заряд на публиката.

Част от концертната стратегия бяха осъществявания на Ч. Чаплин, Ървин Гордън, М. Денис, Ърл Брент. Присъстващите в концертната зала на ГХГ, можаха да се насладят и на пъстрия арменски фолклор на композиторите Комитас, Саят Нова, А. Ованес, пречупен още веднъж през призмата на джаза. Арно Бабаджанян бе показан от едвам 17-годишният, само че към този момент със поръчка за ослепителен тромпетист – Гарабед Казазян.

Солистът от Армения - Йерванд Маргарян, насочи специфичен комплимент към публиката с вокалното си осъществяване на " You must believe in spring “ / " Трябва да вярваш в пролетта " /, на френския композитор с арменски генезис Мишел Легран, с който е имал достойнството да работи дружно.

Успешната колаборация на стиловете, поднесени с пленяващия сексапил на изпълнителите накара публиката на приветства дълго след края на концерта, жадувайки за още една глътка музика…музика, която кара човек да настръхва от неспокойствие, която придвижва в различен свят с същинска и чиста прочувствена еуфория.

Концертът се състоя по покана на Общоарменски благотворителен съюз " Парекордзаган “ – София и бе част от Културния календар на AGBU Varna. Събитието се организира под почетния патронаж на посолството на Р. Армения в Р. България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР