Градовете трябва да предприемат действия, ако нивата на замърсяване на

...
Градовете трябва да предприемат действия, ако нивата на замърсяване на
Коментари Харесай

Съдът на ЕС: Дори само в една точка въздухът да е мръсен, властите трябва да реагират

Градовете би трябвало да подхващат дейности, в случай че равнищата на замърсяване на въздуха надвишават допустимите граници в едно само проблематично място, а не съгласно междинното ниво за региона, реши Съдът на Европейския съюз, представен от " Ройтерс ".

Европейските държавни управления са изправени пред напън да понижат замърсяването в градовете. Според Европейската счете палата замърсяването на въздуха предизвиква към 400 хиляди случая на преждевременна гибел в Европейски Съюз и води до стотици милиарди евро свързани със здравето разноски.

Европейското законодателство изисква страните да правят оценка равнището, изключително в градовете, на серия от замърсители, в това число озон и прахови частици, както и да подхващат дейности, в случай че избрани предели се надвишават.

От Съда на Европейски Съюз бе поискано решение по дело, заведено против Брюксел от поданици на града и от групата ClientEarth поради проекта на района за качество на въздуха. Решението на съда пристигна ден след друго основно решение във Франция - съгласно административния съд в Монтрьой Франция не е подхванала задоволително дейности, с цел да спре замърсяването на въздуха в Париж. Делото бе заведено от майка и щерка, които обявиха, че здравето им се е влошило, до момента в който са живели покрай многолюден околовръстен път в столицата. Всичките им проблеми обаче изчезнали, когато се преместили, показват те.

Съдът на Европейски Съюз съобщи, че въпреки управляващите да могат да избират къде да правят пробите, те би трябвало да включват най-замърсените зони, и заключи, че междинното премерване от разнообразни елементи на града не демонстрира излагането на замърсители.

За да се дефинира дали даден предел е доближат в една календарна година, е задоволително, в случай че равнището на замърсяване е по-високо от лимита в едно само място на взимане на пробите, уточни Съдът. Според него също така националните съдилища имат правото да преразглеждат местонахождението на измервателните станции и да желаят от локалните управляващи гаранция, че те са уместно ситуирани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР