Градовете са центрове на модерните общества и цивилизация. В тях

...
Градовете са центрове на модерните общества и цивилизация. В тях
Коментари Харесай

Технологиите, които най-умните градове ще използват

Градовете са центрове на модерните общества и цивилизация. В тях се основава доста стойност, само че и се употребяват доста запаси. Според прогнози, до 2050 година над 70% от популацията на Земята ще живее в градовете, което ще донесе със себе си доста огромни промени. Затова те би трябвало занапред да се приготвят и да разчитат на съвременни технологии, оповестява VisualCapitalist.

Технологиите, които ще трансформират света до 2055 година

Най-замърсяващият фактор за околната среда е… детето

Компанията Raconteur е направила селекция от технологиите, които ще се употребяват в най-умните градове и ще им оказват помощ да се оправят с прираста на население. Тя предвижда, че в Африка и Азия ще се оформят великански градски региони с по над 50 млн. поданици. Това ще се отрази на нездравословните излъчвания и на цялата природа в дадения район.

Освен това сходни гъсто обитаеми региони ще би трябвало да имат доста добра инфраструктура, умни здания, умни връзки, мъдро опазване на здравето. Накратко, всичко ще би трябвало да е доста по-умно и съвременно от в този момент.

Незрящ човек видя брачната половинка си за пръв път посредством умни очила

Игрите за трениране на мозъка се оказват безполезни

Компанията дава за образец и някои от самодейностите, които към този момент стартират да се ползват в най-умните градове по света. Те са дадени като стъпка в вярната посока, само че ще е нужна още доста работа.

Миниатюрен микроскоп може да възвърне зрението

Умните пътища и улици. Те употребяват камери и датчици, с цел да проучват трафика в действително време и да приспособяват пътната настройка и светофарите по този начин, че да обезпечават оптимално придвижване на всички. Това включва и адаптиране на ограничаването на скоростта, основаване на специфични спомагателни ленти за придвижване, смяна на посоката им и други

Сградите също би трябвало да поумнеят. В момента известност набират градините на покритите или даже растителност по фасадата. Тя оказва помощ и за изолацията. Архитектите последователно стартират да възнамеряват вграждане на слънчеви панели в постройките и даже вятърни турбини. Необходима е и оптимизация на потреблението на сила, климатизацията и даже осветлението.

Компютърни игри ще учат хората по какъв начин да взимат решения

10 обстоятелството за ДНК, които може и да ви изненадат

Умното осветяване визира и улиците. Уличното осветяване би трябвало да може да се приспособява към изискванията и метеорологията в действително време. Това ще усъвършенства разхода на сила и ще даде оптимално добра видимост във всеки миг.

Следват и умните фабрики за обработка на боклуци и даже усъвършенстваното събиране на отпадък. Сензори в кофите могат да демонстрират кои са покрай напълване и маршрутът на събирането им да се трансформира съгласно този и други критерии.

GE създава великански 3D принтер за самолетни елементи

Учени записаха видео върху живи ДНК кафези

На сходен принцип могат да поуменят още електропреносната мрежа, водоснабдяването и доста други. Сензори и логаритми ще пресмятат в действително време какво е належащо, с цел да се подсигурява стабилната работа на града.

За да има оптимален резултат от всичко това обаче и самостоятелните домове би трябвало да са по-умни. Те също би трябвало да усъвършенстват своите разноски и консумация на сила, което освен ще понижи нездравословните излъчвания и сметките, само че може да направи и живота на хората по-приятен и комфортен.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР