Градовете са преломен момент в развитието на човешката цивилизация. Тези

...
Градовете са преломен момент в развитието на човешката цивилизация. Тези
Коментари Харесай

10 града, изникнали в пустинята, в които сега милиони искат да живеят

Градовете са повратен миг в развиването на човешката цивилизация. Тези огромни човешки местообитания нормално съставляват непрекъснати и гъстонаселени места с деликатно избрани граници. Хората, живеещи и работещи в градовете, вършат неща, които нормално не са свързани със земеделието.

Въпреки че в исторически проект жителите на градовете са били доста дребен % от популацията на земята, напоследък бързата урбанизация и преселение към градовете са довели до това повече от половината от човечеството да живее в градове.

Друг значим аспект е тяхното местонахождение. Заради удобството и задоволяването на потребностите доста градове са ситуирани в умерени райони с достъп до разнообразни запаси. Затова пустините – тези празни места с минимални превалявания, минимална растителност и убийствена горещина в обилие, наподобяват като цялостна диаметралност на градовете.

Всъщност, обаче, това напълно не е по този начин, защото по света има доста кипящи от живот градове, издигнати тъкмо в тези негостоприемни региони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР