Градовете по света все повече се надпреварват в усвояването и

...
Градовете по света все повече се надпреварват в усвояването и
Коментари Харесай

Кои са трите „най-умни“ градове в света?

Градовете по света от ден на ден се надпреварват в усвояването и потреблението на актуалните технологии. Освен всичко друго, показателят на Швейцарския институт за ръководство на развиването и неговия разбор на дебата за бъдещето на технологиите в постпандемичната епоха демонстрира, че в доста страни „ най-умните “ градове не са техните столици.
Така Сингапур, Хелзинки и Цюрих са софтуерно „ най-умните “ градове в света . След тях са Оукланд, Осло, Копенхаген, Женева, Тайпе, Амстердам и Ню Йорк.
„ Най-умните градове в света не одобряват незабавно новите технологии, само че се стремят в действителност да подобрят живота на своите жители “, сподели Артуро Брайс от института.
В дъното на листата са Абуджа, Найроби и Лагос. Проучването обгръща 13 000 души от 109 града. Въпросите преглеждат въздействието на технологиите в шест области: здраве, сигурност, трафик, подвижност, благоприятни условия и ръководство.
В Испания Билбао надминава Мадрид, а вторият по величина английски град Бирмингам напредва по-добре от Лондон.
В колумбийския град Меделин, прочут в миналото със своите наркокартели, процентът на престъпност е намалял след въвеждането на безвъзмезден безжичен интернет. Това е улеснило жителите да рапортуват за закононарушения, сподели Брайс.
Много градове по света са въвели схеми за авто трафик и повече просвета на придвижване, с цел да понижат тапите, а Москва е изключително сполучлива в това отношение. Това е по този начин, тъй като подсигурява гратис паркиране на всички консуматори на тъй наречените „ умна услуга “.
Големите градове мъчно стават „ умни “, макар че специалистите считат, че Covid-19 е ускорил прехода към по-приобщаващи, по-зелени и по-умни градове. Брайс предвижда наклонност за превръщане към по-малките градове.
‚Мисля, че вървим към свят, в който ще сме по-разпръснати. Ще бъдем по-сигурни, в случай че живеем в по-малки градове “, сподели той. Според него в тази ситуация със Сингапур, Хелзинки и Цюрих размерът им разрешава да влагат доста в технология, налична за всички жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР