Градовете Ашдод и Ашкелон, само на един хвърлей от Газа

...
Градовете Ашдод и Ашкелон, само на един хвърлей от Газа
Коментари Харесай

Цивилни се укриват, докато ракети валят над Южен Израел

Градовете Ашдод и Ашкелон, единствено на един хвърлей от Газа в Южен Израел, бяха цели на градушка от ракети на 9 и 10 октомври. Двама локални поданици описаха на екипа на наблюдаващите на FRANCE 24 за напрежението от всеки сигнал и по какъв начин са били в положение да стигне до безвредно място.

Стотици ракети бяха изстреляни от Газа от събота, като доста от тях бяха прихванати от израелската отбранителна система " Железен купол ". Но няколко ракети се промъкнаха през защитата, причинявайки вреди и жертви в градове като Ашкелон и Ашдод на юг.

Жителите на Ашкелон чуха сирени, ракетен огън и сблъскващи се ракети през целия ден в понеделник и вторник, до момента в който се втурваха към убежищата.

„ Винаги стойте покрай стаята за леговище и дръжте очите и ушите си отворени “

Моше е гражданин на Ашкелон.

Събудихме се в 3 сутринта от звука на алармата. Това е огромен, голям тон, който ви шокира. Влязохме в приюта – аз, жена ми и десетгодишната ми щерка. Зад къщата ни имаше коли, които бяха ударени от ракетите, изгоряха. И чухме звуците на ракетите, когато паднаха по пътищата, хората, къщите, които нямат убежища. Това е доста неприятен тон.

Трябва да вървим допустимо най-бързо. Имаме 30 секунди да се скрием в убежището, с цел да сме в сигурност. Не можете да пропуснете тази секунда. Ако сте заспали и пропуснете даже 15 секунди, това е доста рисково.

Укритията са като елементарни стаи, само че материалът е друг – може да ви защищити от ракети. Вратата е желязна. Отвътре можете да чуете звуците на ракети или бомби. Когато няма тон след пет минути, можете да излезете, само че постоянно стойте покрай стаята за подслон и дръжте очите и ушите си отворени.

През целия ден имаме аларми. Всеки час имаме няколко изстрела от ракети, които идват и летят до градове на юг, както и в центъра на Израел, в Тел Авив, Рамат Ган и Ашдод. Ашкелон страда доста от ракетите.

Аз и жена ми сме актьори, артисти. Изпълняваме по целия свят. Но тези дни, несъмнено, всички наши представления са анулирани и бизнесът ни е затворен. Освен това, когато слезете в супермаркета, няма храна и хората са в суматоха. Всички считат, че това ще продължи дълго, дълго време.

„ Чуваме детонации и бомбардировки от самото начало “

Сара Б. е гражданин на Ашдод.

Когато има бомбардировка нахлуване, ние се намираме в убежища, които в действителност са в здания, в остарели къщи, в стълбища, в убежища, които са отворени из целия град, убежища, които са направени малко като бункери, с цел да пазят популацията по време на война.

Ние би трябвало да изчакате няколко минути, преди да излезете, тъй че всичко да е повече или по-малко умерено, даже в случай че думата успокоение не е изцяло подобаваща тук.

Чуваме детонации и бомбардировки от самото начало. Винаги сме покрай убежищата, единствено ако се включи сирена или има ракетен обстрел.

И ние се активизираме. Имаме верига на взаимност, активизираме се да им носим облекла, да им носим храна и така нататък За да сте сигурни, че нямат потребност от нищо. Защото не би трябвало да забравяме, че нашите деца на първо място биват изпращани в борба.

Израелската полиция заяви в понеделник, че двама цивилни са били тежко ранени при ракетни офанзиви в Ашкелон и Ашдод. В обява на формалната си страница X те пишат, че полицейските сили работят за обезопасяване на периметъра и евакуация на ранените.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР