Градове във Франция призовават туристите да не оставят камък върху

...
Градове във Франция призовават туристите да не оставят камък върху
Коментари Харесай

Франция към туристите: не оставяйте камък върху камък

Градове във Франция приканват туристите " да не оставят камък върху камък " и даже ги заплашват с санкция от 1500 евро. Става въпрос за модата по плажовете и планините да се градят каменни " кулички ", на фона на които туристите се снимат. Целта е забавна фотография в инстаграм, а последствията - увреждане на околната среда, споделя RFI.

Вестникът " Le Parisien " разказва структурите като " злина " за бранителите френското крайбрежие и мощно дразнещо локалните поданици занятие. " Станало е подобен феномен, че се вършат стотици от тях ежедневно ", споделя Дидие Олири от Агенцията за брегова отбрана. " С тази скорост това е офанзива против екосистемата ", добавя той.
През юли екологичната асоциация " Living Britanny " е премахнала десетки от купчините камъни в Камарет-сюр-Мер на атлантическото крайбрежие на Бретан. Кметът на разположеното по на юг Сен Дени д`Олерон Жан Мишел Масе си спомня, че първоначално - през 2015 година това не е изглеждало проблем, само че в идващите години десетки кубични метри камъни са били преместени. Някои " кули " доближават два метра височина и могат да се срутят върху някое дете, добавя той. Кметът към този момент се е погрижил за разлепването на плакати с напомнянето, че камъните защищават крайбрежието от ерозия. Местните управляващи са решени за идващия летен сезон да провеждат осведомителна акция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР