Градове по целия свят се включиха вчера в отбелязването на

...
Градове по целия свят се включиха вчера в отбелязването на
Коментари Харесай

Забележителности по цял свят „угаснаха“ в Часа на Земята

Градове по целия свят се включиха през вчерашния ден в отбелязването на тазгодишния Час на Земята като изключиха светлините в 20.30 ч. локално време в границите на апел за световни дейности по отношение на измененията в климата , съобщи АП.

Целта на самодейността е по-голямо осъзнаване на казуса и по-щадяща приложимост на естествени запаси , изключително на изкопаеми горива, които създават въглеродни газове и водят до световно стопляне. Започнал в Сидни през 2007 година, Часът на Земята се популяризира допълнително от 180 страни , а включилите се към самодейността са десетки милиони хора.

Светлините на Айфеловата кула угаснаха нощес. Кметът на Париж Ан Идалго изключи за един час светлините на най-известната френска забележителност.

В Тайпе, столицата на Тайван , най-високата постройка " Тайпе 101 " се причисли към близките здания и също угасна за час. Над 3000 корпорации в Хонконг се записаха за присъединяване в тазгодишния Час на Земята на уеб страницата на Световния фонд за дивата природа.
 Gulliver/Getty Images-->
В Полша , където стопанската система зависи от въгледобива, основни туристически обекти също изключиха светлините си. Във Варшава емблематичният Дворец на културата и някои църкви изгасиха нощното си осветяване.

Угаснаха светлините и на няколко от най-известните обекти в гръцката столица , сред които и Акрополът. Атиняни обаче не откликнаха всеобщо на апела на кметството да изгасят светлините за час, показва АП.

Прочутата Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк също ще се причисли към самодейността в 20.30 ч. локално време.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР