Градове като Копенхаген, Орхус и Олборг, в които живеят много

...
Градове като Копенхаген, Орхус и Олборг, в които живеят много
Коментари Харесай

Дания: Основният проблем са цените на имотите

Градове като Копенхаген, Орхус и Олборг, в които живеят доста студенти, са известни с недостига на жилища. Но не това, а високите наеми е главният проблем пред клиентите. През последните 8 години предложенията за наем на жилища и къщи в Дания внезапно се усилиха, оповестява вестник Politiken. Това е обвързвано с високия % на строителство на квартири за наем. Паралелно с това стана по-трудно да се продават жилища в огромните градове, регистрират анализаторите на компанията Nykredit. Собствениците им са частници, само че избират да ги отдават чартърен.

От 978 000 жилища през 2010 година за отдаване чартърен броят им към края на 2018-а е повишен до 1.2 млн., сочат данните на Националния статистически институт на Дания. В Копенхаген за последните 8 години броят на наетите жилища се е нараснал от 130 000 на 146 000.

Достъпността до наем на апартамент обаче е съществено затруднение за наемателите. Масово този вид парцели се отдават чартърен против 1870-2950 EUR на месец. Това докара до растеж на студентите, които избират да живеят дружно в един апартамент. В същото време търсенето продължава да нараства, като измежду една от главните аргументи е възходящият брой на чужденците, които идват в Дания да работят. Цените в близко време няма да спаднат, а наклонността към взаимно наемане на жилище единствено ще се усилва, предвиждат специалисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР