Градоначалникът на Бургас Димитър Николов бе отличен с приза кмет

...
Градоначалникът на Бургас Димитър Николов бе отличен с приза кмет
Коментари Харесай

Бургас и Поморие с призове за технологични иновации и туризъм

Градоначалникът на Бургас Димитър Николов бе отличен с наградата кмет на годината в категорията Smart city - за внедряването на софтуерни нововъведения, свързани с услуги за жителите. Наградата бе връчена в изключителното издание на състезанието " Кмет на годината ", за която градоначалниците и техните екипи бяха оценени им освен за работата им през последната година, а за целия мандат 2015 - 2019 година

Бургас завоюва в категорията на равнище огромна община. На равнище междинна и дребна общини наградите бяха за кметовете надлежно на Ботевград и Момчилград.

Поради отсъствието на Димитър Николов премията получи зам.-кметът по образованието Йорданка Ананиева, която увери, че Бургас в действителност прави уверени крачки в региона на интелигентните системи.

Сред наградените бе и кметът на Поморие - Иван Алексиев, който безапелационно завоюва в категорията " Туризъм, просвета, фестивали и обичаи ". Той получи наградата от министъра на туризма Николина Ангелкова.

" Развълнуван съм и съм прелестно сюрпризиран. Богатото историческо завещание и разнообразният културен живот на Поморие през годините утвърдиха града ни като фестивална столица на българското Черноморие. Месеците юни, юли, август и септември са низ от атрактивни събития и фестивали, обхващащи разнообразни сфери на културата и изкуството. През летния туристически сезон гостите на Поморие доближиха близо 100 хиляди души, съвсем половината от които задгранични туристи, а музейните обекти бяха посетени от над 20 хиляди души. Благодаря на всички, които са оценили нашия град и най-много на поддръжката на държавното управление и персонално на премиера Бойко Борисов, поради която в Поморие се осъществиха огромни инфраструктурни, туристически и културни планове.. Тази премия е за всички поморийци, те я заслужават ", сподели Алексиев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР