Градинка в столичния квартал “Гео Милев ще носи името на

...
Градинка в столичния квартал “Гео Милев ще носи името на
Коментари Харесай

Градинка ще пази усмивката и спомена за Татяна Лолова

Градинка в столичния квартал “Гео Милев ” ще носи името на известната актриса Татяна Лолова. Символичната първа копка беше направена от кмета на София Йорданка Фандъкова, артистът Калин Сърменов и кметът на регион “Слатина ” Георги Илиев. Градинката се намира наоколо до дома, в който живееше актрисата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Десетки жители се бяха събрали, с цел да станат част от самодейността, само че с изключение на тях на символичната първа копка бяха пристигнали и редица артисти, които са познавали и работили с известната актриса. Татяна Лолова е измежду най-известните и обичани български артисти, които всички ще запомним с големия гений и усмивката, която носеше топлота и обич. Актрисата има десетки награди, измежду които: " Заслужил актьор " (1972), " Народен актьор " (1986), Орден „ Кирил и Методий “ – III степен (1963), „ Награда на Съюз на артистите в България за женска роля “ за (Лидия Василевна) в постановката „ Старомодна комедия “ (1977), „ Награда на Съюз на артистите в България за женска роля “ за (Уини) в постановката „ Щастливи дни “ (1992), Наградата за женска роля за ролята на (Ангелина) във кино лентата „ Авантюра “ на фестивала Златната ракла (1992), Орден „ Стара планина “, както и Награда за изцяло творчество на фестивала „ Златна роза “ (Варна, 2017)

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова сподели, че реализацията на плана е лишила няколко години. Тя добави, че решението за реализация на тази самодейност е взето преди няколко години. “Тази градинка спасихме дружно с жителите и с Татяна Лолова. Духът на Лолова ще бъде оставен тук в градинката ”, акцентира тя. По думите й в плана се планува да бъде построена “специална скамейка - пейката на Лолова ”, разкри Фандъкова. Тя означи, че помни всяка среща и диалог с Татяна Лолова. “Това е човек с голямо наличие, доста положителен, с огромна усмивка и доста добър човек ”, добави тя.

Георги Илиев, кмет на регион “Слатина ” разкри, че планът на градинката включва създаване на детска площадка, фитнес, само че и също така сцена “да поддържа духа на Лолова жив ”, означи той.

Редица артисти споделиха мемоари от срещите и познанството си с Татяна Лолова. Филип Аврамов изясни, че има доста мемоари за Лолова. Той акцентира, че бъдещите генерации, които ще израснат след 20 години, ще се обръщат с усмивка след Лолова. „ Тя ще пребъде през вековете ”, безапелационен е той.

Мая Бежанска уточни, че Лолова беше човек, който даряваше с обич всички към себе си.

Веселин Калановски означи, че Лолова беше безоблачен човек, даряващ обич, и сътрудник, с който “винаги беше наслаждение да се работи. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР