Градината Кристал е паметник на градинското и парково изкуство. Оформилият

...
Градината Кристал е паметник на градинското и парково изкуство. Оформилият
Коментари Харесай

Няма да запълват дупката в столичната градинка Кристал

" Градината " Кристал " е монумент на градинското и парково изкуство. Оформилият се във времето релеф с денивелация на терена е част от нейния присъщ образ, който се резервира и с плана за реновиране. "
Това написа в пост в обществената мрежа " Facebook " столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 Общинарите от Българска социалистическа партия желаят оставката на Фандъкова
Общинарите от Българска социалистическа партия желаят оставката на Фандъкова

Очакват кметът да поеме лична отговорност за абсурда

По-рано през днешния ден news.bg получи сигнал от четец, че се правят " някакви действия " на дупката в градината " Кристал ". Първоначалната информация беше, че дупката ще бъде запълнена.

В обявата си Фандъкова опровергава тези клюки. Дейностите, които се правят на място, са освежителни - ще се смени тревната завивка и ще се засадят дървета.

" В момента се лишава горния почвен пласт, който е с понижени качества и се заменя с нов хумусен пласт, който ще бъде затревен. В градината " Кристал " засаждаме 52 нови дървета - чинар, липа, кедър и смърч ", добавя столичният кмет.

 Симеон Славчев пита Фандъкова за ремонта на бул.
Симеон Славчев пита Фандъкова за ремонта на бул. " К. Величков "

Ремонти в София се вършат и без социална поръчка

Историята на вдлъбнатината на терена е забавна и документирана - през 1914 година на мястото е изработен ров за основите на постройка на Народната библиотека и музей. Заради войните, градежът не е осъществен и през 1927 година денивелацията е завършена като част от парковото пространство на градината против Военния клуб.

Междувременно в обществените мрежи към този момент се провежда митинг по отношение на дейностите в градината. Организаторът твърди, че дупката ще бъде засипана.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР