Градчето Родиктън Байд-Арм в северната част на остров Нюфаундленд потърси

...
Градчето Родиктън Байд-Арм в северната част на остров Нюфаундленд потърси
Коментари Харесай

Градче беше нападнато от тюлени

Градчето Родиктън Байд-Арм в северната част на остров Нюфаундленд потърси помощ от бреговата защита на Канада поради нашествието на към 40 тюлена, които се разхождат по улиците и в градините, защото не съумели да се върнат в Атлантическия океан, съобщи Франс прес.

Служители в кметстовото се събрали, с цел да обсъдят обстановката, и решили да изискат от бреговата защита да прогони тези морски бозайници.

"Отговориха ни, че ще е добре да оставим природата да свърши своето, само че от близо седмица тюлените са намерили тук собствен втори дом - съобщи кметицата Шийла Фицджералд пред в. "Нортърн пен ". - Ако можеха сами да се върнат в океана, щяха да го сторят. "

Градчето се намира на пътя на миграцията на тюлените, които през зимата напущат Арктика, с цел да се открият на брега на остров Нюфаундленд и по крайбрежието на залива Сейнт Лорънс.

Според биолози, които бяха интервюирани от канадски медии, въпросните тюлени в Родиктън Байд-Арм са до известна степен дезориентирани и се затрудняват да намерят противоположния път към Атлантическия океан.

Както обаче неотдавна означиха от министерството на рибното стопанство, по въпросите на океаните и защитата на канадското крайбрежие, тюлените не би трябвало да бъдат доближавани и докосвани, тъй като са непредвидими, нападателни и могат да предадат заболявания на хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР