Градчето Кардуел в Австралия оплаква загубата на своя любимец и

...
Градчето Кардуел в Австралия оплаква загубата на своя любимец и
Коментари Харесай

Австралийско градче оплаква загубата на любимия си крокодил Бисмарк

Градчето Кардуел в Австралия оплаква загубата на своя любим и водеща туристическа атракция - добросърдечен крокодил на име Бисмарк, оповестиха ДПА и Си Ен Ен.
Мъртвото тяло на влечугото с рани от огнестрелно оръжие в главата е намерено от локалния риболовец Райън Муди, който назовава Бисмарк "легенда ". По думите на Муди крокодилът в никакъв случай не е бил опасност нито за "съгражданите " си, нито за гостите на Кардуел, пристигнали да се "запознаят " с него, предава Българска телеграфна агенция.
"Често минавах около Бисмарк, който добродушно похапваше костенурки ", споделя рибарят.
Обитателите на градчето към момента таят вяра, че покойникът, за който се счита, че е бил на възраст сред 80 и 100 години, не е техният Бисмарк. Според Муди обаче мъртвото животно е със същите дължина - 4,5 метра, цвят и отличителни белези като локалния любим.
"Кардуел би трябвало да се елементарни с една от водещите си туристически атракции ", споделя рибарят във видео, поместено в обществените мрежи.
Райън Муди не крие, че е учуден от човешката нелепост, защото след убийството на добродушния Бисмарк територията му може да бъде завзета от по-агресивни крокодили.
"Удивително е по какъв начин хората от време на време сами усложняват ситуацията си от чиста нелепост ", споделя Муди.
Жителите на Кардуел възнамеряват възпоменателен ден за Бисмарк идната седмица.
"Когато чух за гибелта му, се почувствах като че ли съм изгубила член на фамилията. Той беше част от нашата общественост. Искаме да запомним този добродушен колос с нежна душа, тъй като той в никакъв случай не е причинявал проблеми на никого ", споделя локалната жителка Тея Ормонде.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР