Градче на знанието ще бъде обособено на 11 май от

...
Градче на знанието ще бъде обособено на 11 май от
Коментари Харесай

Малчугани ще строят научни центрове в центъра на Русе

Градче на знанието ще бъде обособено на 11 май от 11 ч. на площад „ Свобода " в Русе. Инициативата е част от план „ Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе ", която се осъществя от Детска градина „ Снежанка “ по стратегия „ Знание и напредък “, реализирана от Фондация „ Русе – град на свободния дух “, с поддръжката на Фондация „ Еконт “. 
В „ построяването “ на градчето ще се включат деца, родители и педагози от 19 детски градини в Община Русе. Целта е науката да бъде показана през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета. Обособеното научно градче на знаещите ще споделя за най-новите теории в тематичните области и ще учи посетителите на разнообразни потребни приложения от тези артикули в всекидневието. Малките бъдещи учени ще слагат акцент върху здравословните параметри и опазването на околната среда.
Във всеки център ще бъдат показани анимирани презентации и видео-спотове, направени в детските градини с присъединяване на педагози и деца. В пет огромни шатри ще бъдат ситуирани: Научен център „ Кафе “; Научен център „ Вода “; Научен център „ Шоколад “; Научен център „ Сода “ и Научен център „ Брашно и сол “.
Всеки от центровете ще има обособени зони за научна работа, лаборатория, зона за вести и информация, зона за гости, работилница и галерия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР