Градче на знанието изникна в центъра на Русе. То бе

...
Градче на знанието изникна в центъра на Русе. То бе
Коментари Харесай

В центъра на Русе построиха Градче на знанието

Градче на знанието изникна " в центъра на Русе. То бе построено от деца, родители и педагози от 19 детски градини в Община Русе. Инициативата е част от план " Удивителният свят на знаещите-6 годишни в Русе ", която се осъществя от Детска градина " Снежанка " по стратегия " Знание и напредък ", реализирана от Фондация " Русе - град на свободния дух ", с поддръжката на Фондация " Еконт ".

В пет огромни шатри бяха ситуирани центрове: " Кафе ", " Вода ", " Шоколад ", " Сода ", " Брашно и сол ", като всеки от тях имаше особено обособени зони за научна работа, лаборатория, зона за вести и информация, зона за гости, работилница и галерия. Във всеки център имаше анимирани презентации и видео-спотове, направени в детските градини с присъединяване на педагози и деца. Чрез особено готови игри децата се срещнаха с непопулярни обстоятелства, забавни опити и най-новите прозрения и научни доказателства за структурата, приложението и въздействието на тези детайли и артикули. Малките светила на науката сложиха акцент върху здравословните параметри и опазването на околната среда.

" Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе " е новаторска идея за взор в задълбоченото научно знание посредством детските очи, фикция и благоприятни условия. По своя мащаб и същина това е новаторска както за гр. Русе, по този начин и за страната просветителна и креативна изява с оптимален обсег и влияние с присъединяване на всички 6-годишни деца от предучилищните групи на общинските детски градини на територията на Община Русе, в т. ч. и детските заведения в дребните обитаеми места.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР