Градът спечели ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската комисия, с

...
Градът спечели ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската комисия, с
Коментари Харесай

Стара Загора спечели ваучер по инициативата WiFI4EU за безплатен интернет на обществени места

Градът завоюва ваучер по самодейността WiFI4EU на Европейската комисия, с който ще бъде подкрепено построяването на безвъзмездна интернет мрежа в няколко парка. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Близо 98% от ваучерите са раздадени още в първите 60 секунди от отварянето на портала за регистрация, като Стара Загора се подрежда измежду тях. С състезанието ще бъдат обхванати 66% от българските общини, което е показателно за големия интерес от страна на локалните общности към самодейността на Европейска комисия.

Предоставянето на първокачествен интернет достъп на жители и гости на Европейски Съюз в публични зони е задачата на самодейността WiFi4EU. Във втория стадий на съревнованието са се записали общо 241 български общини, а подалите кандидатури са 117.

Според времето на класиране 34 общини са останали отвън класирането, 15 са сложени в авариен лист, а 5 не дават отговор на условията за кандидатстване, излиза наяве от уеб страницата на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. 63 общини са утвърдени за приемане на финансиране в размер на общо 945 хиляди евро. В този конкурс Европейската комисия ще финансира 3400 общини от целия Европейски съюз, Норвегия и Исландия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР