Градът с най-скъпи имоти в света е Хонг Конг. Малко

...
Градът с най-скъпи имоти в света е Хонг Конг. Малко
Коментари Харесай

10 000 души живеят в този 18-етажен блок

Градът с най-скъпи парцели в света е Хонг Конг. Малко от локалното население съумява да си купи жилище. Повечето клиенти са чужденци, които дават милиони долари, с цел да имат благосъстоятелност в мегаполиса. В какво живеят обаче локалните? Повечето населяват мини жилища. Преди години Хонг Конг беше родината на нано жилищата.

Пример за това какви парцели населяват хонгконкците е този 18-етажен блок. Уникалното при него е, че разполага с 2243 жилището, а още по-изненадващото е, че в тях живеят 10 000 души. Сградата е известна измежду локалните като „ Чудовището “. То е издигнато под формата на буквата Е.

Сградата, която в действителност са 5 съединени в едно постройки, е издигната през 60-те години на предишния век като част от стратегия за държавна помощ за хора, които не могат да си разрешат личен дом. Както множеството издигнати по това време здания с тази цел, в долните етажи са ситуирани комерсиалните обекти, а на горните – жилищата.

С течение на годините „ Чудовището “ се трансформира и в туристическа атракция. Наемателите са принудени да слагат табелки с надпис „ Снимането е неразрешено “ и да молят посетителите да пазят тишина.



`10

`10

`10

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР