Градът продължава да се развива, продължава да расте и затова

...
Градът продължава да се развива, продължава да расте и затова
Коментари Харесай

Фандъкова: София продължава да расте, затова строежът на нови детски градини не трябва да спира

Градът продължава да се развива, продължава да пораства и по тази причина стоежът на нови детски градини не би трябвало да стопира. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на построяването на детска градина за три групи в кв. „ Мусагеница “ в регион „ Студентски “.

Фандъкова съобщи, че казусът с дефицита тук-там остава при най-малките - в яслените групи, до момента в който при децата на възраст сред 3 и 6 години в множеството региони е преодолян.

Градът продължава да се развива, продължава да пораства. Икономиката на града е задоволително привлекателна за младите фамилии от цялата страна, тъй че хората да идват с децата си. За наслада в София се раждат доста деца, тъй че тази работа в никакъв случай не би трябвало да стопира. Това, че преди време е спряло и детски градини са закрити, продадени, раздени и сменени - е най-голямата неточност при ръководството на града по време на прехода, по тази причина изрично строителството на детски градини и учебни заведения би трябвало да продължава дружно със строителството на нови квартали, нови жилищни здания, в случай че желаеме нашите деца да имат положителни условия, съобщи Фандъкова.

Над 90 са новите здания на детски градини, които построихме и продължаваме да строим, означи тя.

По думите ѝ проблеми с детските градини има в най-застроените региони, където няма и терени за нови такива - „ Триадица “, „ Красно село “, както и в някои от зоните на „ Люлин “ и „ Младост “.

Тя изясни, че Фандъкова уточни, че проблеми има и в новите квартали, където се заселват младите фамилии. „ В „ Кръстова вада “ към този момент се строи. за жалост в „ Манастирски ливади “ се забавиха доста с процедурите, тъй че там, макар че парите са обезпечени и терен има, не е почнало строителството. Разговарях сутринта с районния кмет, увери ме, че откакто се завършили обжалванията на процедурата, има подготвеност да стартира.

Затова наблягам, районният кмет не е наблюдаващ. Той е участник в процеса и както аз упорствам и желая поддръжка от страната, той би трябвало да е квалифициран, да упорства и да желае поддръжка от общината за подготвени планове и подготвени решения “, означи столичният кмет, съобщи "Фокус ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР