Градът под тепетата посреща за първи път сопрано Менора Уинстън,

...
Градът под тепетата посреща за първи път сопрано Менора Уинстън,
Коментари Харесай

Арт събота в Пловдивския културен институт

Градът под тепетата посреща за първи път сопрано Менора Уинстън, чието гостувано е съчетано с разкриване на „ Духът на България “ – галерия графика на художника Николай Стайковски.

Интересна и друга събота чака всички фенове на изкуството и музиката в Пловдивски Културен Институт (ПКИ) тази събота (7 юли).

Самостоятелна галерия графика под надпис „ Духът на България “ показва известният художник Николай Стайковски. В нея, създателят селектира част от своето графично творчество, което е духовно и тематично обвързвано с националното културно-историческо завещание. Официалното разкриване е от 18:00 часа в Експозиционната зала на ПКИ.

За първи път в Пловдив гостува невероятната сопрано певица Менора Уинстън, която ще изнесе концерт „ Multi-Language Fest”, съпроводена от пианиста Хермира Гьони от 19:00 часа. Репертоарът включва оперетни арии от оперети на Белини, Доницети, Пучини, Верди, Гуно, Бизе, Кама и други, мюзикали, елементи на Бродуей, песни за изкуство, национални песни и всичко това на няколко езика.

Менора Уинстън концертира в Европа, Северна, Централна и Южна Америка, Канада, Китай и Вирджинските острови. През 2016 година Уинстън обикаля Румъния с пианиста си Хермира Гьони с музикален репертоар на 14 езика. Понастоящем Уинстън преподава британски в учебните заведения в Ню Йорк. Тя поддържа вокално студио в Ню Йорк в продължение на повече от 30 години и извършва по целия свят.

„ Всички ние обичаме вашата просвета и с неспокойствие чакаме да докоснем красивата ви земя и да пеем за вашия народ “, споделя Менора.

Входът и за двете събития е безвъзмезден.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР