Градът ни прилича на битпазар, а не трябва да е

...
Градът ни прилича на битпазар, а не трябва да е
Коментари Харесай

Главният архитект: София прилича на битпазар

Градът ни наподобява на битпазар, а не би трябвало да е по този начин. Това съобщи основният проектант на София Здравко Здравков в по време на годишния си доклад.
Така той разяснява новите наредби за градското пространство, които лимитират рекламите по фасадите на комерсиалните обекти.
Според Здравков би трябвало да се спре брандирането на фасадите на постройките, като по думите му това ще способства за европейския образ на столицата. По думите му съпротивата против новите наредби е огромна.
По време на доклада си за работа през двете години, в които е основен проектант, разгласи, че за миналата година е издал 390 заповеди за унищожаване на противозаконни градежи . Принудително са отстранени 48 градежа, като 17 от тях били противозаконни, а 31 пред сриване, което коствало 700 000 лева
Като огромна горделивост за 2017 година той уточни измененията в Закона за устройството и застрояване на Столичната община. " Премахната е малката врата в закона по която се появяваше уродливото разбиране " небостъргач на два калкана " да се появи в София ", съобщи архитектът.
Здравков открои като значима стъпка, за това столицата да бъде по-зелен и привлекателен град, множеството пешеходни пространства обособени по централни улици.
През предходната година Здравко Здравков е внесъл за разглеждане в СОС 139 отчета. Принудително са отстранени 48 градежа, от тях 17 противозаконни постройки и 31 рискови здания. Общата стойност на премахването възлиза на съвсем 700 000 лв..
" През тази година се борихме с хартиената фабрика, която ни залива ", акцентира основният проектант. Здравков се похвали и с прозрачността в работата си. " Всички преписки се разгласяват на уеб страницата на направление " Архитектура и градоустройство " на Столична община ", открои той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР