Градът на виното и деликатесите, наричан раят на ценителите на

...
Градът на виното и деликатесите, наричан раят на ценителите на
Коментари Харесай

Отварят рая за винари и кулинари

Градът на виното и деликатесите, именуван раят на ценителите на изтънчените усети, още веднъж отваря порти в Пловдив. Палата 11 на Международния панаир се трансформира в кръстопът на виното и деликатесите, където се събират храни и питиета от най-голям клас. Той развива концепцията за взаимно показване на компании от „ Винария " и „ Фудтех ".

Градът на виното, основан в партньорство с Националната лозаро-винарска камара /НЛВК/ преди четири години, в този момент ще бъде още по-голям.

„ Фудтех 2018 " ще бъде фестивал на изобретателната кухня, защото ще покаже доста богат набор артикули от разнообразни типове и райони, споделят уредниците. Основната част от експозициите са на български производители. Дистрибутори ще презентират марки от Гърция, Италия, Франция, Холандия, Белгия, Испания, Германия, Норвегия, Англия, Австралия, Аржентина, Нова Зеландия. Така всеки ще може да подбере съставки от разнообразни кулинарни посоки, които да комбинира съгласно фюжън модата.

Хитът на " Фудтех 2018 " ще бъдат сиренето и кашкавалът от магарешко мляко. Те оказват помощ при редица болести, в това число анорексия, обясниха изложителите от компания „ Мар-Ив 2016 ". Продуктите са от плантация в сливенското село Селиминово, където животните се отглеждат пасищно.

Телешко месо клас „ Премиум " от порода „ Блек Ангъс ще зрее пред очите на клиентите в дизайнерска хладилна витрина на щанда. По време на барбекю шоу готвач ще пече на скара разнообразни типове месо, а презентация ще разкрие особеностите на висококачественото месо.

Производителите на млечни артикули ще се състезават освен в асортимента, само че и в гаранциите за качество. Те идват от затворения цикъл, който разрешава да се ползва прецизен надзор от фермата до магазина.
Фермерски пазар ще добавя вкусната палитра с яйца от пъдпъдък, сладка и сиропи от биоплодове, сушени плодове и зеленчуци, ядки, артикули от овче, биволско, козе и краве мляко, разнообразни типове чай, самун с мая.

При консервите към този момент се постанова гурме линията. Посетителите ще тестват специалитети, основана взаимно от професионални готвачи и баби пастети от маслини, билки, чушки, патладжани, подготвени ястия от зеленчуци.

И както повелява традицията, храните се съчетават с първокласни питиета. На " Винария " ценителите ще дегустират първото в света сертифицирано витализирано вино, отлежавало девет месеца под звуците на произведения от Лудвиг ван Бетовен. То има мощен енергиен заряд, споделят от бутиковата маза „ Балар ". Причината е, че акустичните талази трансформират излъчването на молекулите и по този начин се мултиплицират позитивните качества на напитката. Първата сбирка витализирано вино е Мерло х Пети вердо, годишна продукция 2013. Направени са единствено 320 бутилки.

В Конкурса за нововъведения се състезава малиновото вино „ Трастена ", направено от био сертифицирана суровина без изкуствени добавки. Използвана е антична рецепта на монасите от тогавашния манастир „ Св. Пантелеймон " в Стара планина, където в този момент се намира плантацията от малини.

Интерес ще провокират и арт бутилките на Friends Beverage Group - компания от Съединени американски щати, положила началото на новата категория „ Вино за занимания ". Ексцентричните опаковки идват единствено месец след международната премиера в Ню Йорк, подчертаха от „ Адвантис Ко ", формален вносител на Friends Fun Wine у нас и в 11 страни в района. Арт бутилките - алуминиеви от 330 мл и стъклени от 750 мл, допълват серията кенове, в които за първи път в света са препоръчани вино и коктейли на винена основа, съчетана с кафе, кокос, кола, ягода, праскова. Сред новостите на „ Винария 2018 " е и сомелиерски тезгях – енергиен хармонизатор на виното, който няма аналог в международен мащаб, съгласно неговия основател Дарин Божков. В истинската мебел е вграден планински кристал, предпазващ от енергийно замърсяване.

Посетителите ще опитат годишна продукция 2017, ще съпоставят усетите на виновност от Италия, Португалия, Франция и други страни, на артикули от дестилерии в Сърбия, Черна гора и Босна, на разнообразни марки уиски, коняк, узо, ракия.

Храни с код " зелено "

Макарони и пасти, от които е отстранено всичко нездравословно – глутен, ГМО, трансмазнини, са измежду изненадите на „ Фудтех 2018 ". Те са направени от царевица от екологично чисти региони в Аржентина. В натурална почва са пораснали и българските трюфели, които са суровина за изискани артикули и към този момент заемат съществени позиции на международния пазар.

На изложбата ще бъдат презентирани лешников и фъстъчен крем с високо наличие на ядки плюс дестилат от розмарин и зелен чай, показващи, че и сладкишите може да са здравословни. Ново потомство био енергийни питиета съчетава растения с потвърдени благотворни качества (зелен чай, джинджифил, мента, лайм) и семена от чия. Ще има студено пресовани сокове от ябълка и от арония, като плодовете са отгледани без химикали.
В битката против наднорменото тегло оказва помощ и новаторски български артикул, спечелил награди във Франция, Съединени американски щати, Китай, Русия. Хранителната добавка, основана от проф. доктор Димитър Памуков, е напълно натурална, топи мазнините и целулита, има детокс резултат.

Веднага след откриването на „ Фудтех 2018 " ще се състои спорен клуб „ Детско и ученическо хранене. Средиземноморска диета ", проведен от Националния омбудсман, министерствата на опазването на здравето и на образованието, Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Новост от европейски мащаб е високо белтъчният самун, подобаващ за заболели от диабет и съредчносъдови болести. Той е създаден от Института по криобология и хранителни технологии, произвеждащ ястия за космонавти. Дебют вършат и два продукта на Института за проучване и развиване на храните. В диетичните безглутенови кексчета се употребява брашно не от пшеница, а от царевица и нахут, а захарта е сменена с брашно от рожков и натурален подсладител с ниска енергийна стойност. Пастетът от птиче месо и зеленчуци, обогатен с пробиотици, е с по-малко мазнини и повече протеини.

Освен във " Фудтех ", вкусни и потребни допълнения към диетичното меню може да се намерят и измежду екопродуктите, които ще бъдат показани в Специализираната галерия „ БиоАгра ". Съставки за фамозната средиземноморска диета ще предложи изложбата „ Вкусове от Италия ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР