Градът на Пикасо и Гауди, алтернативата на нощния живот на

...
Градът на Пикасо и Гауди, алтернативата на нощния живот на
Коментари Харесай

Какво да видим в Барселона за 3 дни?

Градът на Пикасо и Гауди, алтернативата на нощния живот на Берлин и дом на 180 националности, Барселона е град, който би трябвало да бъде посетен.

Тази дестинация разкрива доста любопитни обстоятелства и забавни места. Знаете ли да вземем за пример, че плажовете на Барселона са изкуствени. Ивицата им е построена с пясък, донесен от Египет. ФК „ Барселона ” е третият най-богат футболен тим в света, а стадионът му „ Камп Ноу “ е най-големият в Европа.

Любопитен факт е, че в Барселона има 12 изоставени метростанции заради незавършеност на плановете и промени в проектите. А Айфел избира първо Барселона за своята Айфелова кула, само че жителите на града не утвърждават неговия проект.

Екскурзиите до Барселона са измежду най-предпочитаните. Ако желаете да извършите проект за пътешестване до там и имате 3 дни разполагаем, може да се възползвате от нашите оферти, с цел да начертаете мисловно маршрутите, през които желаете да минете.

1-ви ден в Барселона: Разходка в центъра

Центърът на Барселона, Плаза де Каталуня, разделя остарелия град „ Ciutat Vella “ от новите, съвременни квартали на града. Отивайки там на екскурзия, може да се потопите напълно в градската атмосфера и да разгледате световноизвестни забележителности, като музеи, базилики, паркове.

Площадът “Plaça St Jaume ” е сърцето на готическия квартал. Грандиозен и многолюден, тук се намира и кметството на Барселона. Лас Рамблас е най-известната улица в центъра. Докато се разхождате по нея, може да се насладите на осъществяванията на уличните музиканти и артисти. Разпространено измежду уличните демонстрации е бразилското бойно изкуство – капоейра, както и добре познатият ни брейк. Да ходите по тази улица е същинско благосъстояние. Създава се чувството за безконечен празник. Няма по какъв начин да не извършите екскурзия тъкмо до тази част на света, даже и единствено, с цел да изпитате тази страст.

В непосредственост се намира и готическият квартал на Барселона. Сред забележителностите, които можете да посетите, са Катедралата „ Санта Еулалия ”, Пласа де Сант Жауме, Плаза дел Рей, Еврейския квартал или Музея на Фредерик Марес.

Като хора на екскурзия, може да отидете до най-големия пазар за разнообразни хранителни артикули “Boqueria ” и бъдете подготвени за “Menu del Dia ”. Това е идея, съгласно която обедното хранене (comida) би трябвало да е най-обилно и менюто от всеки ресторант е закрепено, на правилото “меню на деня ”. То се състои от три ястия, самун и напитка. Може да хапнете сред 13:30 и 16:30 ч. и то на рационална цена.

2-ри ден: По пътя на Гауди

Саграда Фамилия е първата спирка от екскурзията ви през втория ден. Емблематичната и най-посещавана забележителност на Барселона е проектирана от именития проектант Антони Гауди. Чарът на базиликата е още по-голям от обстоятелството, че към момента е незавършена. Ако в действителност сте решили да я посетите, резервирайте местата си онлайн, тъй като постоянно има огромна опашка.

Продължавате към „ Парк Гюел ”, който заема повърхност от 17 хектара, а зелената повърхност е дом за творби на международното съвременно изкуство. През 20-ти век, основателят желае да сътвори място за аристократични разходки. Един от забърканите още веднъж е бил Гауди. Ще ви хареса цветния драконов шадраван, както и мозаечната зона за сядане. Тук е ситуирана и къщата-музей на Гауди. Има доста гости, пристигнали на екскурзии, с цел да се допрян особено до творчеството на Гауди.

3-ти ден: Време е за природа и тапаси

Насладете се на панорама от хълма Монтжуик. През лятото се провеждат кино вечери навън, а тук се намира и плувният басейн от клипа на песента на Кайли Миноуг – “Slow ”.

Тибидабо е идващият рид, а на върха е издигнат увеселителен парк с голямо виенско колело. До там може да стигнете с помощта и на кабинков въжен превоз. Вземете го, с цел да се насладите на гледката.

Паркът „ Цитаделата ” ще ви отнеме още половин ден. Може да видите монументалния водопад, зелената къща, беседката за концерти, голям брой статуи, езерото, Квадрата на оръжията и други.

След изтощителната разходка измежду природата, наложително хапнете обичаен тапас с чаша сангрия. В превод тапас, значи “мезе към аперитива ”. Те постоянно са на хапка, като би трябвало да знаете, че нормално една такава хапка коства към 1 евро. Тапасите са измежду обичаните на тези, които са изморени от екскурзията си и желаят да релаксират, даже самите екскурзоводи го предлагат на туристите.

С какво да обиколим Барселона за 3 дни?

Всички любопитни места, които желаете да посетите по време на екскурзията си, са в разнообразни краища на града. Затова се въоръжете с самообладание, карта и компас. Относно превоза, можем да дадем няколко съвета, с цел да сте по-добре насочени, когато решите да извършите своята екскурзия до там:

  • метро – бърз и ефикасен способ за напредване в огромния град по време на екскурзията ви. Има доста линии, които обгръщат основните места в Барселона. Билетите са много евтини;
  • рейсове – имате опцията да се възползвате и от туристически рейс, подобаващ за хора на екскурзия, който ще ви покаже всичко належащо на един мирис. Те са алтернатива за по-далечни места, които желаете да видите;
  • таксита – по-скъп вид, само че не прекомерно, можете умерено да си ги позволите, в случай че се загубите или не се ориентирате в градския транспорт;
  • велосипед – наемете си велосипед или просто ходете пеш. Ще съумеете значително да се насладите на локалните обичаи и традиции и на красивите гледки. Нали това е една от главните цели на вашата екскурзия?

Вкусът на Каталуня

Вече споменахме за тапасите и сангрията, само че не обърнахме внимание на чуросите или именитите буритос и начос. Не може да сте на екскурзия в Барселона и да не хапнете паеля, която селяните измислят още през 18-ти век, като поставят в тенджерата всички налични артикули.

Сред наложителните ястия, които да дегустирате са:

  1. Fideuà – паеля, само че приготвена с юфка и с доста морски блага, най-много миди.
  2. Pa amb Tomàquet – самун на скара, овкусен с подправки, доматен сос и зехтин, който отива на всяко ядене.
  3. Esqueixada – салата в жанр севиче, подготвя се от осолена тресчица, домати, лук, сос романеско и черни маслини.
  4. Arròs Negre – ориз, обагрен в черно от мастилото на сепия, който дава спомагателна екзотичност в чинията ви.

От уличната храна може да пробвате емпанада и тортила, като тя не е просто питка, навита към разнообразни меса и зеленчуци, както сме привикнали у нас, а съставлява омлет с картофи. Има и бикини сандвич, носи името си от обстоятелството, че се подготвят пред добре познатия Бикини клуб в Барселона и то от години. Съставките му са сирене и шунка, няма по какъв начин да не ви хареса.

От десертите хапнете крем “Каталана ”. Прилича на крем “Брюле ”. Ваниловият крем се изпича добре и образува лека коричка, а усетите са цитрус и канела. Хит е и каталунската поничка “Xuxo ”. За тези, които са на диета и по време на екскурзията, можем да препоръчаме “Menjar Blanc ”. Прави се от бадемово мляко и съставлява пудинг с усет и мирис на лимон и канела, отличен вид за вегани.

Барселона е град със стилна средиземноморска атмосфера и незабравима архитектура. Ще останете задоволени от тридневния маратон на екскурзията и ще желаете да се върнете още веднъж. Не забравяйте да помислите и за пребиваване в някой хотел, който е добре да резервирате авансово, с цел да бъде бюджетен и с добра локация.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР