Градът Ерзин се намира в най-засегнатата от труса провинция ХатайТурция

...
Градът Ерзин се намира в най-засегнатата от труса провинция ХатайТурция
Коментари Харесай

Ерзин – градът чудо, който не пострада при трусовете в Турция

Градът Ерзин се намира в най-засегнатата от труса провинция Хатай

Турция концентрира напъните си за справяне с очакващата се филантропична и здравна рецесии, а на втори проект остават избавителните интервенции. В южната ни съседка към този момент се борят с дезинформацията и всяването на суматоха измежду популацията. На този декор три дами бяха избавени 10 дни след труса.

ГрадЕрзин е в най-засегнатата провинция Хатай. Намира се близо до епицентъра на опустошителния трус. Животът в града с към 40 000 поданици е динамичен. Наричат го градът на чудото – без жертви и опустошения. Това обаче не значи, че земетресението там не е усетено в цялостната мощ, предава.

28-годишният Юмут Чирак и родителите му имат хотел, който е на шест етажа. Такива здания в Ерзин са необичайност. „ Преди три-четири години управата на града забрани строителството на здания над четири етажа, по тази причина нямаме доста високи здания. И мисля, че това е повода да няма напълно разрушени здания след земетресението ”, сподели Юмут Чирак.

Най-високите постройки в Ерзин са минаретата на джамиите. Кубетата на две от тях отчасти са разрушени. Жителите на Ерзин описват още, че управляващите не вършат взаимни отстъпки при издаването на строителни разрешителни и контролът е повишен.

Заради вдигналия се звук за това, че е Ерзин е градът знамение, кметът отхвърли коментар по тематиката, само че не попречи на екипа ни на място да снима очевидното – в града няма паднала постройка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР