Градът е изключително добър пример за развита и позната туристическа

...
Градът е изключително добър пример за развита и позната туристическа
Коментари Харесай

Ангелкова: Велико Търново е изключително добър пример за развита туристическа дестинация

Градът е извънредно добър образец за развита и позната туристическа дестинация. Това показа пред публицисти във Велико Търново министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ангелкова посочи, че градът се посещава както от доста българи, по този начин и от чужденци. Според нея качеството на услугите, които се оферират в града, е на доста високо равнище.

,,Разбира се, има какво да се желае изключително в някой места за настаняване, само че постоянно, когато получим сигнали за нередности, ние реагираме. Надявам се браншът да обръща внимание върху услугите и качеството, което оферират, тъй като това зависи напълно от притежателите на хотели и заведения за хранене, места за настаняване и хранене, с цел да вършим дестинацията устойчива и положително място за връщане. Търново е добър образец в тази насока'', изясни още министърът.

Тя добави, че нарушаванията, открити през отминалия летен сезон в цялата страна са по-малко спрямо минали години. Министърът уточни, че се завърши специфична подстратегия за развиването на културно-историческия туризъм у нас, която е част от Националната тактиката за стабилно развиване на туризма до 2030 година.

,,Оформя се съответен проект за деяние и се приготвя съответно финансиране. Ще сме подготвени, имам вяра, до края на годината. Срокът за публичното разискване е до края на септември'', разясни още Ангелкова.

Средствата за реклама на страната ни измежду българи и чужденци и следващата година ще са в размер на 11 млн. лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР