Градът Белене и общинската администрация сме умерени оптимисти в това,

...
Градът Белене и общинската администрация сме умерени оптимисти в това,
Коментари Харесай

Кметът на Белене: Оптимисти сме за проекта за АЕЦ, но умерени

Градът Белене и общинската администрация сме умерени оптимисти в това, че ще бъде завършено началото на градежа на АЕЦ и дадена опция на бизнеса да управлява процеса за атомната централа. Това съобщи кметът на Община Белене Милен Дулев.

По думите му хората са раздвоени след близо 40-годишно очакване. Оптимисти сме за плана АЕЦ "Белене ", само че умерени, акцентира Дулев. Приветстваме процеса и като цяло оптимизмът надвива, добави той.

Според кмета, площадката за АЕЦ "Белене ", която има НЕК, е огромно благосъстояние. Тя е държавна благосъстоятелност, уточни той. Площадката съгласно мен се поддържа в положително положение, посочи Дулев. Според него популацията като цяло е оптимистично за развиването на града и за целия Северен централен регион.

"Градът е основан за атомна централа. От 80-те години на предишния век е строен и развиван за съществуването на АЕЦ. Всички квартали, центърът, са построени за град, който би трябвало да поеме повече хора. Входната артерия на град Белене, улиците са проектирани и построени по-големи, тъй че да поемат трафика. Инфраструктурата е съобразена с плана за АЕЦ. Като всички дребни градове, градът Белене страда от обезлюдяване. Сега общината е към 10 хиляди поданици, от тях 1500 са в селата. За мен няма значение какъв ще бъде методът на финансиране на плана АЕЦ "Белене ", значимото е да има развиване в тази посока ", разяснява кметът Милен Дулев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР