Град Сиатъл ще плати 1,86 милиона долара на семейството на

...
Град Сиатъл ще плати 1,86 милиона долара на семейството на
Коментари Харесай

Сиатъл ще плати 1,86 милиона долара, след като човек почина от сърдечен удар на адрес, погрешно включен в черния списък на 911

Град Сиатъл ще заплати 1,86 милиона $ на фамилията на мъж, умрял от сърдечен удар след приложена предупредителна записка до неговия адрес забави отговора на медиците.

48-годишният Уилям Юрек умря в къщата си през 2021 година, откакто синът му се обади на 911 и пристигналите медици от пожарната в Сиатъл в началото изчакаха извън за правоохранителните органи, преди да влязат, оповестява The Seattle Times.

Семейството твърди, че Юрек погрешно е включен в черен лист на хора, за които е известно, че са враждебни към полицията и пожарникарите. Юрек е живял в блока няколко години преди гибелта си и предходният наемател е бил в остарелия лист, съгласно делото, заведено предходната година. Костюмът в началото изиска 10 милиона $, заяви KIRO, филиал на CBS News.

На медиците е казано да изчакат конвой от органите на реда, се споделя в правосъдния иск. Тъй като положението на Юрек се утежнява, неговият тогава 13-годишен наследник се обажда още веднъж на 911 и му споделят, че помощта е на път, макар че медиците към този момент са пристигнали.

След това медиците взеха решение да влязат в дома без полиция, само че макар лекуването Юрек умря.

„ Веднъж влезнали, медиците направиха всичко допустимо, с цел да спасят живота на Уил “, юристът на фамилията, сподели Марк Линдквист в известие за вести. „ Семейството постоянно е било признателно на медиците, които нарушиха протокола, с цел да влязат и да дадат най-хубавото от себе си. “

Градът е трансформирал оперативните си насоки по отношение на предупредителните бележки, сподели Тим Робинсън, представител на офиса на градския прокурор в Сиатъл. вестник, казвайки, че изтичат след 365 дни в системата или се преглеждат и възобновяват. Бележките за нуждата от помощ от полицейското ръководство в Сиатъл заради хипотетично принудително или заплашително държание би трябвало да се ревизират след всяка тревога, изпратена до адреса, сподели Робинсън.

Разчитането на адреси, сподели Линдквист, слага наемателите и тези, които постоянно се излагат на по-голям риск.

Сиатъл също по този начин се съгласи през август да заплати $162 500 на някогашен управител на център за позвънявания на 911, който в правосъдно дело сподели, че е бил непозволено осъден за покачване на проблеми по време на работа, в това число практиката за изпращане на черен лист.

Един доктор сподели, че без забавянето Юрек щеше да има 25% късмет да оцелее, сподели Линдквист. Освен на 13-годишния си наследник, Юрек беше татко и на 23-годишна жена, 8-годишно дете и 5-годишно дете, заяви КИРО. Бившата му брачна половинка в този момент е аставник на децата.

„ От самото начало фамилията искаше градът да поеме отговорността “, сподели Линдквист. „ Това се случи. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР