Град Пекин преживя днес най-студената си сутрин от повече от

...
Град Пекин преживя днес най-студената си сутрин от повече от
Коментари Харесай

Пекин трепери от студ при минус 19 градуса, а пенсионери се изкъпаха в замръзналото езеро

Град Пекин претърпя през днешния ден най-студената си заран от повече от половин век - термометрите демонстрираха минус 19,6 градуса, съобщи Франс прес.

От през вчерашния ден в китайската столица, известна с внезапно континенталния си климат, се е настанил изсъхнал мраз, пристигнал от северозапад, съпроводен от мощни ветрове. Очаква се студената вълна да не се разсее най-малко до петък.

В най-топлото време на деня през днешния ден живакът се подвигна едвам до минус 7 градуса, само че това не смути живота в града, отбелязва Агенция Франс Прес.

Вчера следобяд, да вземем за пример, група пенсионери се изкъпаха в замръзнало езеро в столичен парк при минус 12 градуса и нескончаем вятър.

"Водата е студена, само че се чувстваш добре, щом излезеш от нея ", съобщи пред организацията 60-годишният плувец Ни Бин.

"Колкото е по-студено, толкоз по-енергично би трябвало да плуваш ", добави с десетина години по-възрастният Чжан.

За да се отдадат на обичания си спорт, който практикуват всеки ден без значение от времето, петнайсетината пенсионери би трябвало да чупят леда. После те го отстраняват на цели плочи и се образува задоволително огромно водно пространство, с цел да проплуват по няколко дължини.

Излизайки, някои се поливат с топла вода, след това се обличат, а по-късно пеят в хор на брега, любувайки се на кънкьорите, които се пързалят малко по-надалеч по заледеното езеро.

Чжан признава, че през днешния ден е "по-студено от нормалното ", само че не се тревожи много-много. "Плувал съм и при по-голям мраз ", твърди той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР