Град на територията на Северозапада е бил обгазаван цяла седмица,

...
Град на територията на Северозапада е бил обгазаван цяла седмица,
Коментари Харесай

Безумие! Град от Северозапада бил обгазаван от три места

Град на територията на Северозапада е бил обгазаван цяла седмица, а част от жителите му са били докарани до нервозен срив, научи BulNews.bg.
В началото на октомври Бяла Слатина е била подложена на нечовешко обгазяване от шивашка компания и няколко сметища. Подаден е сигнал до екоинспекторите от Враца за ужасни миризми и мощно задимяване в резултат на запалване на боклуци в местността „ Любомир “ в землището на града. Проверка посочила, че става въпрос за региона на рекултивирано бивше общинско хранилище за битови боклуци. Оказало се, че по пътя за депото имало купища отпадъци, които били запалени от незнайни причинители и безусловно обгазили няколко крайни квартала. Огнеборците загасили отпадъците, а кметът на общината Иво Цветков бил смъмрен да ги почисти, с цел да не стане по-голяма пакост. Инспекторите имат задача да извършат надзор дали кметът си е приключил работата и е почистил мястото.
Вторият сигнал за остра и мощно задушлива миризма била също от изгаряне на боклуци на нерегламентирано бунище. То се намира на изхода на града в посока село Попица. Обгазените поданици алармирали на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Цветков отново бил смъмрен от инспекцията, която му напомнила, че дава отговор за „ попречване изхвърлянето на боклуци на неразрешени за това места и/или основаването на противозаконни сметища и образуване на почистването им “.
Третият сигнал за обгазаване в инспекцията постъпил няколко дни по-късно. Гражданин се оплакал от нерегламентирано изгаряне на текстилни боклуци от шивашко дружество „ Селебра “ ООД. При инспекция инспекторите открили, че компанията прави шивашка активност, като работи най-вече за експорт. На територията се прави разкрояване на платове, като генерираните индустриални боклуци (изрезки) се събират в чували и се съхраняват в обособено затворено и обозначено помещение. При осъществения обход и оглед на региона към индустриалната площадка не е открито нерегламентирано изхвърляне или изгаряне на текстилни боклуци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР