Град Левски празнува 183 години от рождението на Васил Левски

...
Град Левски празнува 183 години от рождението на Васил Левски
Коментари Харесай

Град Левски празнува 183 години от рождението на Апостола

Град Левски чества 183 години от рождението на Васил Левски и 75 години от оповестяването на селището за град. Рожденият ден на Апостола е и празник за град Левски, оповестиха от Общината.

Тържественият ден е почнал с издигане на националния байрак и знамето на град Левски от ръководителя на Общинския съвет Тома Терзиев и кмета Любка Александрова. Прозвучал е химнът на града.

Двамата са честитили празника на жителите и гостите. С признателност са оповестени и връчени почетните знаци на удостоените тази година със званието " Почетен жител ". Петима са удостоените - Богдан Митев /посмъртно/ - някогашен кмет, Ганчо Александров - за принос в културата, Миланка Митова - дълготраен секретар на читалище " Георги Парцалев-1901 ", Тодор Тодоров - дълготраен ръководител на Административнопроцесуален кодекс, Люба Костова - учителка.

Поднесени са цветя пред паметника на Васил Левски. Празничните прояви ще продължат на площада с концерт и тържествена заря-проверка. Гост ще бъде президентът Румен Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР