Град Ханджоу, столицата на провинция Джъдзян и наричана често център

...
Град Ханджоу, столицата на провинция Джъдзян и наричана често център
Коментари Харесай

Високите технологии се превръщат в основна движеща сила на град Ханджоу

Град Ханджоу, столицата на провинция Джъдзян и наричана постоянно център на цифровата стопанска система в Китай, претърпява скок в икономическия си напредък и индустриалната промяна, като се концентрира върху развиването на браншове като електронната търговия, изчисленията в облак, огромните данни и цифровата сигурност, съобщи Радио " Китай ".

Данни за интервала януари-септември демонстрират, че индустриалното произвеждане на цифровата стопанска система в града е достигнало 270,6 милиарда юана (близо 39 милиарда долара), което е растеж от 15,9% на годишна база и с 9,2% повече по отношение на растежа на градския Брутният вътрешен продукт за същия интервал.

Дигиталната стопанска система сега заема 25,7% от Брутният вътрешен продукт на Ханджоу, което я прави основен мотор за растежа. Там се намира и централата на китайския интернет колос „ Алибаба ".

Миналата година Ханджоу разкри петгодишен проект, с който цели да се трансформира във водещ град в страната във връзка с цифровата стопанска система, фокусирайки се върху три пътя за развиване – индустриализация на цифровите запаси, цифровизация на промишленостите и цифровизация на градското ръководство. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР