Град-градина. Зелени и чисти квартали. Нови дървета по улици и

...
Град-градина. Зелени и чисти квартали. Нови дървета по улици и
Коментари Харесай

Важното за твоя град: Зелен или бетонен град е София?

Град-градина. Зелени и чисти квартали. Нови дървета по улици и булеварди, свързани велоалеи, унищожаване на калните плочки, слагане на подземни контейнери и слънчеви панели. Изграждане на зелени острови, зелени пояси и зелени кръгове. Грижа за София като за зелен град. Това са единствено дребна част от предизборните обещания за столицата.

Зелените политики са присъщи повече за западноевропейските страни, където другите тематики от дневния ред за развиването на жителите към този момент са отработени.

Чуйте гласа на плевенчани в специфичната анкета на btvnovnite.bg

Попитахме инцидентни минувачи в центъра на София какво мислят за зеленото развиване на града.

Мненията са полярни – за някои от тях градът е задоволително зелен, други желаят градежите да спрат и вместо бетон да виждаме повече дървета.

Чистотата, многото коли и дупките по улиците също са част от проблемите за разрешаване. Много от интервюираните са безапелационни, че градът се развива в добра посока, само че желаят и повече паркове и градинки.

Чуйте гласа на жителите на града в специфичната анкета на btvnovnite.bg

Ето и някои от отговорите на интервюираните.

„ Смятам, че е задоволително бетонен, а не зелен. Трябват повече зеленина и детски площадки. Повече места, на които хората да почиват. А всяка градинка в този момент е наблъскана с хора, които няма къде другаде да отидат “.

„ Има прелестни условия и задоволителни пространства, които да се развият, само че можем да създадем доста повече. Трябва да стане още по-зелен град – да засадим дървета. Трябват задоволително отворени пространства за нашите деца “.

В поредност от специфични анкети btvnovnite.bg демонстрира кое е значимото за твоя град

" Витоша е луксозна планина. Подобно на Виена – която е един от най-хубавите градове за живеене в света, би могло да се ограничи придвижването в централната част. Като инфраструктура за колела и тротинетки се усъвършенства, от ден дневно става все по-добре. "

Какво още мислят жителите на София за развиването на града - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР