Град Чжънчжоу в Централен Китай, където е разположен огромен завод

...
Град Чжънчжоу в Централен Китай, където е разположен огромен завод
Коментари Харесай

Китай карантинира Чжънчжоу след протести в местен завод

Град Чжънчжоу в Централен Китай, където е ситуиран голям цех за айфони, карантинира редица квартали поради експлоадиране на COVID-19, провокирало бурни митинги, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Живеещите в центъра не могат към този момент да напущат зоната без негативен тест за Коронавирус и позволение от локалните власти; предлага им се да не излизат на открито, " с изключение на при нужда ", разгласи градската администрация на Чжънчжоу.

Тези ограничавания, които ще траят пет дни от среднощ в петък, засягат над 6 милиона души - към половината поданици на града.

Публикуваното нощес предизвестие на управляващите съдържа също условие всички поданици на осем региона през тези пет дни да се подлагат ежедневно на PCR тест.

Китай е последната огромна стопанска система, която се пробва да спре разпространяването на ковид. Тази тактика буди неодобрение у огромна част от популацията - скоро ще стартира четвъртата година от началото на пандемията.

Градските управляващи на Чжънчжоу издадоха нарежданията след гневни митинги в локалния комплекс от фабрики за айфони при започване на седмицата.

Новите ограничения не засягат комплекса - благосъстоятелност на тайванския софтуерен колос " Фокскон ". Антиковидни рестрикции обаче са въведени там още преди повече от месец поради множащите се случаи в заводските общежития.

Миналия месец бяха публикувани фрагменти, показващи по какъв начин служащи в суматоха бягат от обекта, а някои се оплакват от царящия там безпорядък и анархия.

Вчера локалните управляващи в Чжънчжоу обявиха, че епидемията в града е " към момента тежка и комплицирана ".

Днес броят на новозаразените за денонощие в Китай стигна връх от 31 454 случая, което е относително малко за страна с 1,4 милиарда поданици, само че надвишава записания през април пик на епидемията, когато мегаполисът Шанхай бе в локдаун.

Днес в Чжънчжоу бяха регистрирани 675 новозаразени с COVID; съвсем всички нямат признаци.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР