Град Банско трябва незабавно да бъде поставен под карантина. Това

...
Град Банско трябва незабавно да бъде поставен под карантина. Това
Коментари Харесай

Гешев поиска почти военно положение

Град Банско би трябвало неотложно да бъде подложен под карантина. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев. Той участва на полемика за новия Закон за изключителното състояние в правната комисия на Народното събрание. Там шефът на държавното обвиняване загатна, че обстановката с ковид у нас е по-сериозна. Гешев изясни, че не желае да споделя обществено информацията, с която разполага, само че би трябвало да се вземат надалеч по-радикални ограничения от сегашните.

" Трябва да се мине съвсем в режим на военно състояние. Незабавно да бъде подложен под карантина град Банско, напълно отговорно го споделям ", съобщи той.

Гешев добави, че прокуратурата е дала инструкции за по-строги ограничения на локалния действен щаб, които би трябвало да вземат решение. Главният прокурор се впусна в разсъждения за прекъсване на междуградските транспорти и слагане на производствата на страната в режим на " самозадоволяване “, т.е. единствено за вътрешни потребности.

" Не ни трябват спомагателни проблеми и да се случи нещо, което съм виждал в други страни. Сега е моментът да се разбере има ли в България държавници или хора, които се занимават с дребни политически игрички ", съобщи той.

Главният прокурор още веднъж повтори тезата си, че стопанска система се възвръща, само че здраве – не и съобщи, е предлаганият от ГЕРБ законопроект за изключителното състояние е " прекомерно либерален ". По думите му той е бил настоящ към вчерашна дата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР