Град Бахмут в Източна Украйна, който от месеци е център

...
Град Бахмут в Източна Украйна, който от месеци е център
Коментари Харесай

Столтенберг: Бахмут може да падне в близките дни

Град Бахмут в Източна Украйна, който от месеци е център на боевете там и е застрашен от обграждане от съветската войска и частната военна компания " Вагнер ", може да падне " в околните дни ", предизвести през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг , представен от Франс прес.

" Не можем да изключим, Бахмут най-сетне да падне в околните дни ", сподели Столтенберг в коридорите на срещата на европейските министри на защитата в Стокхолм.

Падането на града, източна част на който съветската ЧВК " Вагнер " твърди, че е превзела, ще проправи пътя на съветската войска в Източна Украйна, сподели украинският президент Володимир Зеленски.

Генералният секретар на НАТО омаловажи стратегическото значение на опустошения град в Донбас, който Русия се зарече да превземе макар тежките загуби.

„ Това не отразява безусловно някаква повратна точка във войната “, сподели пред публицисти Столтенберг и добави: " Това обаче акцентира, че не би трябвало да подценяваме Русия. Трябва да продължим да поддържаме Украйна. "



Според Москва завладяването на града ще разреши " нови настъпателни интервенции в дълбочина ".

Украинският президент Володимир Зеленски увери в излъчено през днешния ден изявление за американската телевизия Си Ен Ен, че неговите войски са изпълнени с решителност да задържат града.
Ако Бахмут падне, руснаците " могат да стигнат по-далеч. Те могат да стигнат до Краматорск, могат да стигнат до Славянск, пътят ще бъде открит ", предизвести Зеленски.

На днешната си среща в Стокхолм със Столтенберг и със своя украински сътрудник, министрите на защитата на Европейския съюз прецизира т проект за доставки на снаряди и муниции за Украйна, макар недостига в личните им ресурси.



Планиран е първи незабавен пакет на стойност 1 милиарда евро, поради острата потребност на украинската войска от артилерийски снаряди.

„ Вече става дума за война на безсилие, която е борба на логистиката “, означи генералният секретар на НАТО, като приветства напъните на Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР