Грабвайте паспорта и куфара си, защото десетте най-горещи дестинации за

...
Грабвайте паспорта и куфара си, защото десетте най-горещи дестинации за
Коментари Харесай

Десет дестинации, които трябва да посетите през 2019-a

Грабвайте паспорта и куфара си, тъй като десетте най-горещи дестинации за 2019 година към този момент са тук. Платформата Lonely Planet разгласява обичайния си лист за местата, които си заслужава човек да види през идната година.

Списъкът е управляван от датската столица Копенхаген, която може би е освен повече от положително място за посещаване, само че също по този начин се счита за едно от най-хубавите места за живот.

Европа, Северна Америка, Южна Америка, Азия и Африка - всички те участват в тазгодишния топ 10.

След Копенхаген там се подреждат китайския град Шънджъ и напълно близкия до нас Нови Сад. Четвърти е Маями, следван от Катманду и Мексико сити. Сред първите 10 са още сенегалската столица Декар, Сеатъл, Задар в Хърватия и Мекнес в Мароко.

Копенхаген

От Lonely Planet поучават, в случай че сте се отправили към Копенхаген, да не пропускате да опитате от локалната улична храна. В сърцето на града непрекъснато изникват доста нови места, където човек може да й се наслаждения.

Подгласникът Шънджъ от своя страна е считан за китайската Силициева котловина, тъй че несъмнено има какво да предложи на почитателите на новите технологии. Заедно с това той се намира на границата с Хонконг и това е още една причина да го включите в листата си с дестинации за идните 12 месеца.

Шънджъ

За да видите градът на трето място няма да ви е нужно да пътувате толкоз обаче. Нови Сад ще бъде Европейска младежка столица за 2019 година, а също по този начин ще кандидатства за Европейска столица на културата за 2021 година, защото там се организират редица музикални и кино фестивали.

Нови Сад

Маями не се нуждае от показване със своите красиви плажове и вманиачен нощен живот. А със своите целогодишно високи температури той е измежду най-подходящите места за бягство през зимата.

Маями

За тези, които търсят усамотение и вътрешен мир сигурно Катманду е по-добрият избор, написа lifestyle.bg. И макар опостушителното земетресение от 2015 година през днешния ден непалската столица към този момент се е възстановила и наподобява по-привлекателно след като и да било.

Катманду
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР