GPS система ще определя маршрута, който трябва да измине кандидат-шофьорът.

...
GPS система ще определя маршрута, който трябва да измине кандидат-шофьорът.
Коментари Харесай

GPS система ще определя маршрутите на изпитите по кормуване



GPS система ще дефинира маршрута, който би трябвало да измине кандидат-шофьорът. Това се прави за инструкторите да не дефинират пътя, по който би трябвало да мине лидерът, тъй като съществува хипотезата, че за да бъде „ скъсан” даден лидер, се дефинира по-дълъг и по-труден път. Това съобщи шефът на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация” Дамян Войновски, след съвещание на основаната по сигнали на Николай Колев-Босия за корупция в Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ краткотрайна комисия.

"Сега ще се промени законът за придвижването по пътищата, ще въведем закон за водачите. Там има предложение по какъв начин да се подобрят изпитите, по какъв начин да се усъвършенства процесът. В момента работим върху смяна на практическите изпити, върху метода на провеждането им и оценяването на водачите. Ще въведем одобрени направления, с цел да не може в случай че някой инструктор реши да помогне на някого да го пусне по елементарен маршрут, а в случай че желае да го „ скъса” да го прати в капан. Затова ние ще въведем GPS позициониране, компютър ще избира маршрутите. Искаме да понижим до най-малко резултата на индивидуалност от изпитвачите ", съобщи изпълнителният шеф.

Той добави още, че наред с това ще бъде изменена методиката на оценка, като ще бъдат заложени ясни критерии, които ще бъдат разисквани с инструкторите. Също по този начин ще бъде изменена документите и ще се вкара опцията резултатите от изпитите да могат да се апелират, разгласи Войновски. Според него измененията ще станат факт до края на 2018 година и ще влязат в действие най-късно следващата година.

На въпрос дали знае за корупция в организацията и продажбата на шофьорски книжки, шефът беше безапелационен, че когато имат подозрения за порочни практики пускат сигнали в полицията.

"Не единствено в Бургас има сигнали. Има и в други градове, само че не мога да ви ги кажа, тъй като полицията към момента работи по тях. Ще има и други разкрития. Не разбирам за какво Колев стачкува, тъй като от няколко години работим върху подобряването на целия развой и да дадем гаранция, че изпита е първокласен. В момента с Министерство на вътрешните работи сме подели акция, в рамките, на която вършим разбор на пътнотранспортните катастрофи, в които има тежко потърпевши или жертви ", разгласи Войновски.

Той посочи, че се ревизира дали създателят на произшествието е млад лидер или не, по какъв начин е изкарана шофьорската брошура, кой ги е изпитал, кой ги е обучавал. Директорът изясни, че на изпитвачите се заплаща по 600-700 лв. и не е изключено някой от тях да се поддаде на рушвет и изясни, че упорстват за увеличение на заплатите им, с цел да се сведе до най-малко корупцията в организацията. Войновски акцентира, че изказванието на Николай Колев – Босия, че „ белите стаи “ са пробити не е правилно.

"Съвсем ясно желая да обясня на цялото общество, че господин Колев пуска едни общи приказки в пространството, с които изкривява действителността. Приканвам всички медии да изискат достъп до социална информация. Ще ви дава сигналите, които Колев е отправил към министерството и отговорите, които сме му дали, с цел да видите дали има някаква конкретика в тези въпроси. На всеки негов въпрос е обърнато внимание и му е отговорено. Към този миг няма нови данни. Агенцията прави всичко допустимо да усъвършенства изпитите за придобиване на дееспособност. Ние сме наясно с казуса, който се е наслагвал в годините и той няма по какъв начин да бъде решен за няколко седмици “, съобщи шефът на организацията и добави, че не се опасява от инспекции, тъй като за него е значимо да се върне доверието в работата на ИААА, което е било разрушено от шепа хора. /expert.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР