ГПЧЕ Йоан Екзарх:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари

...
ГПЧЕ Йоан Екзарх:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари
Коментари Харесай

Учениците от ГПЧЕ Йоан Екзарх: Обидени сме, не сме наркомани и алкохолици! Готвачът: Станало е недоразумение, извинявам се!

ГПЧЕ " Йоан Екзарх ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Родители и възпитаници от ГПЧЕ " Йоан Екзарх " обявиха за Varna24.bg , че са извънредно афектирани от догатката, че е допустимо използването на алкохол, цигари или нещо друго да са аргументите за влошеното им здравословно положение. Децата са почнали да вършат кръвни проби, които да потвърдят, че не са употребявали опиати. Все още доста от младежите са със признаците на тежко хранително натравяне, с разстройство и повръщане.

По мотив на създалата се обстановка готвачът от заведение " Тейсти " изясни за медията ни, че е станало неразбирателство и не е бил свестен вярно, за което сервира своите извинения на родители, учители и възпитаници. Той добави, че също е мощно обезпокоен за положението на учениците и се надява скоро да се обясни повода за хранителното натравяне.

Ето какво показа за Varna24.bg юрист Миглена Жечева, майка на ученичка от девети клас, потърпевша от хранителното натравяне по време на коледното празненство:

" Изразявам моето мнение като родител, това на детето си и на нейните съученици. От общия дух на изнесеното в медийното пространство децата ни се усещат наранени, че надали не ги назовават алкохолици или наркомани. Ако имаше някакво въздействие алкохолно или друго, то щеше да даде отражение незабавно, а не след 24 часа. По личен почин учениците са тръгнали да дават кръв, с цел да потвърдят, че не са наркомани. Дъщеря ми също е подготвена да направи това, тъй като кръга от лица, които са наранени е много необятен, в това число и преподавателите. Учителите в Пета ЕГ си правят съвършено работата, те са изпълнили дълга си да пазят децата във въпросните две вечери. Тепърва експертизите, които се вършат, ще потвърдят кой носи виновност за отравянето на децата. Тази обстановка донесе доста неприятности на доста фамилии. Дъщеря ми към момента е вкъщи, с болки в корема, отичане, не може да се храни обикновено, хапва единствено солети и препечени филии и още веднъж получава болки в корема. Не знам дали ще може до края на седмицата да отиде на учебно заведение. Предстои ни пътешестване в чужбина, което също не зная дали ще успеем да изпълним. Това, което показа тя, е че е хапнала няколко хапки и те не са били с добър усет. Друг е въпросът, че учениците не съумяха да си създадат класната и контролните за завършването на първия период. Изпускат материал. А за езиковите гимназии това е доста значимо ", показа майката на деветокласничката от Пета ЕГ. 

Припомняме, че по данни на РЗИ-Варна броят на засегнатите възпитаници от учебното заведение, които са с хранително натравяне е повишен и те към този момент са 97. Взети са проби от заведението и личния състав, където са чествали, както и от кетъринг компанията, доставила храната за празненството. Очаква се резултатите да са подготвени до дни и да стане ясна повода за неприятната обстановка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР