ГПАЕГЕО МИЛЕВ:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели!

...
ГПАЕГЕО МИЛЕВ:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели!
Коментари Харесай

Само в Burgas24.bg: Върна ли комунизма бургаска елитна гимназия с абсурден дрескод? Оставиха ученици извън класните стаи!

ГПАЕ " ГЕО МИЛЕВ ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Десетки възпитаници от ГПАЕ " Гео Милев в Бургас " – Английската гимназия, през днешния ден не са били позволени до класните стаи, сигнализират Burgas24.bg разтревожени родители.

Сутринта децата били спрени пред учебното заведение поради " неуместно облекло ". Учениците, огромна част, от които последна година и готвещи се за матури, описват, че във вторник новият шеф е пуснал за автограф от учащите се устав за дрескод в образователното заведение. Заповедта гласяла, че занапред нататък, те би трябвало да са облечени в черно, бяло и алено. Множество от децата отказали да слагат автограф под наредбата. В " Гео Милев " униформи не са въведени, а децата са възмутени.

Днес до клас не са допускани и деца, облечени в съответните цветове. Девойка споделя, че е била с черна блуза с бял надпис. От управлението на учебното заведение не я пуснали, тъй като блузката трябвало да бъде напълно черна. Друго момиче отишло на учебно заведение с бял панталон и черна блуза и още веднъж не било пуснато в час. В случая, тъй като облеклото трябвало да е наопаки, черен панталон и бяла блуза.

Зрелостниците са огорчени и поради обстоятелството, че сега те би трябвало да се готвят за матури, а директорката им пречи да се възползват от правото си на обучение.

Децата са прекарали над два часа пред учебното заведение, като им е обяснено, че ще ги пуснат вътре едвам, когато се преоблекат.

" Подобно нещо не е било и по времето на комунизма ", жалва се ядосана майка. Тя споделя, че няма нищо срещу децата да са в униформи, само че това би трябвало да е ясно от началото на годината. По думите й, нейното дете няма черно-бели дрехи, тъй като избира цветни.

Burgas24.bg ще продължи да следи случая!   
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР