Говорителят на военновъздушните сили на украинските въоръжени сили Юрий Игнат

...
Говорителят на военновъздушните сили на украинските въоръжени сили Юрий Игнат
Коментари Харесай

ВВС на Украйна: Ще мине много време, докато македонските Су-25 влязат в строя

Говорителят на военновъздушните сили на украинските въоръжени сили Юрий Игнат разяснява новината за прехвърлянето на самолети Су-25 от Северна Македония в Украйна. Той акцентира, че този развой продължава, само че не е елементарен и лишава доста време, с цел да влезе в строя такава техника, осведоми.

В отговор на журналистически въпрос дали Украйна към този момент е получила македонските щурмови самолети, Игнат напомни, че първоизточникът на тази информация са медии в Северна Македония и акцентира, че такива неща „ е доста рисково да се изричат, тъй като един деспот и една държава-терорист незабавно реагират доста сензитивно “.

Игнат означи, че процесът на прекачване на такова съоръжение, като тежки зенитно-ракетни системи и самолети – в тази ситуация Су-25 – не е елементарен, защото е належащо по някакъв метод те да бъдат превозени и пуснати в употреба.

" Засега е в развой. От първото известие до стартирането им в употреба ще мине доста време. Да се ​​надяваме, че скоро ще ги имаме в строя ", сподели представителят на украинските Военновъздушни сили.

На 29 юли Северна Македония разгласи, че ще трансферира гратис на Украйна танкове Т-72. На 4 август македонското издание МКД заяви, че Северна Македония е предала четири щурмови самолета Су-25 на Украйна. Скопие закупи тези самолети от Киев по време на спора с албанските сепаратисти през 2001 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР