Говорителят на външното министерство на Китай коментира продължаващата военна операция

...
Говорителят на външното министерство на Китай коментира продължаващата военна операция
Коментари Харесай

Китай настоя Турция да спре военната операция в Сирия

Говорителят на външното министерство на Китай разяснява продължаващата военна интервенция на Турция в Северна Сирия, като прикани югоизточната ни съседка да я приключи и " да се върне в правия път ", оповестяват международните осведомителни организации.
Преди това Анкара беше подложена на критика за нахлуването в Сирия от Съединени американски щати, Европейски Съюз и Арабската лига. Вашингтон даде обещание да наложи наказания на близкоизточната страна, до момента в който Франция и Германия ограничиха продажбите на оръжие на Турция, призовавайки и другите страни членки на Европейски Съюз да последват тази стъпка.
В отговор на настъплението сирийската войска също укрепи позициите си в Североизточна Сирия, връщайки си контрола върху град Манбидж, който до момента беше следен от Сирийските демократични сили (СДС), които са доминирани от сирийските кюрди, след съглашение сред двете страни.
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган контракти основаването на зона за сигурност в Северна Сирия със Съединени американски щати през лятото, само че по-късно упрекна Вашингтон в закъснение на процеса, обещавайки, че ще я сътвори независимо, в случай че е належащо.
След началото на интервенцията американските военнослужещи се отдръпнаха от региона, откакто Анкара атакува Съюз на демократичните сили.
Според турските управляващи подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски сили са свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която тя е оповестила за терористична формация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР