Говорителят на управляващото Афганистан радикално движение Талибан“ Забихулла Муджахид отхвърли

...
Говорителят на управляващото Афганистан радикално движение Талибан“ Забихулла Муджахид отхвърли
Коментари Харесай

Талибаните отхвърлиха обвинения на ООН за убити над 100 бивши правителствени чиновници

Говорителят на ръководещото Афганистан коренно придвижване „ Талибан “ Забихулла Муджахид отхвърли изказванията на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш , че талибаните са отговорни за убийствата на повече от 100 чиновници на бившето афганистанско държавно управление.
 

— The Guardian (@guardian)

В профила си в Туитър той написа, че не дава отговор на истината „ изказванията на генералния секретар на Организация на обединените нации, че 100 членове на бившето държавно управление са убити от идването на власт в Афганистан на Ислямския емират “. „ След оповестяването на амнистията никой няма право да аргументи щета на който и да е “, се споделя в известието. Муджахид отбелязва, че „ даже да са се случили сходни произшествия поради персонално възмездие, управляващите са провели следствие и са санкционирали отговорните “.

По-рано Агенция Франс Прес заяви, че в отчета на Гутериш се отбелязва, че талибаните и техните съдружници са отговорни за убийствата на повече от 100 някогашни членове на афганистанското държавно управление и представители на силите за сигурност, както и на афганистанци, които са сътрудничели на чужденци. Твърди се, че данните са получени посредством сътрудници на задачата на Организация на обединените нации по оказване на подпомагане на Афганистан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР